27 / 04 / 2024

ABD ticaret hatasından sonra bildirdi! İşte Barclays'ın yıllık kârındaki keskin düşüş!

ABD ticaret hatasından sonra bildirdi! İşte Barclays'ın yıllık kârındaki keskin düşüş!

İngiliz borç veren kurum Barclays, maliyetli ABD ticaret hatasından sonra yıllık net karında yüzde 19 düşüş bildirdi ayrıca şirketin hisselerinde yüzde 8 düşüş gözlendi.



Barclays, 2022 için 4,95 milyar sterlin olan konsensüs beklentilerine karşılık 5,023 milyar sterlin (6,07 milyar dolar) tam yıl net kârı bildirdiğini açıkladı. Gelir beklentileri aşsa da geçen yıla göre yüzde 19 düşüşü ortaya koydu.

İngiliz borç veren, ABD’de menkul kıymetlerin aşırı ihracından önemli bir darbe alarak dikkat çekti. Bu da 2022 boyunca toplam 1,6 milyar sterlin tutarında dava ve işlem suçlamasıyla ortaya çıktı. Banka, geçen yılın başlarında, izin verilenden daha fazla 15.2 milyar dolar daha fazla ABD yatırım ürünü sattığını duyurarak dikkat çekti.

 ABD ticaret hatasından sonra bildirdi! İşte Barclays ın yıllık kârındaki keskin düşüş!

Barclays, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yapılan bir soruşturmanın ardından 200 milyon dolarlık para cezası da dahil olmak üzere, büyük bir zarara uğradı. Şirket, 2022 yılı boyunca konuyla ilgili olarak yaklaşık 600 milyon sterlinlik net atfedilebilir zarar olduğunu kabul ettiğini açıkladı.

İngiliz borç veren Barclays, maliyetli ABD ticaret hatasından sonra yıllık net karında yüzde 19 düşüş bildirdi ayrıca şirketin hisseleri yüzde 8 düştü.


Geri Dön