28 / 04 / 2024

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.



National Association of Realtors (NAR), Şubat 2023'e ilişkin 2. el konut satış verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ülkede 2. el konut satışları, Şubat ayında mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve 4,58 milyona çıktı. 12 aylık düşüşünü sonlandıran 2. el konut satışlarının 4,19 milyon seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Açıklanan rakamlara göre, Şubat ayında 2020 yılının Temmuz ayından bu yana en yüksek oranda aylık artış gösteren ikinci el konut satışları, Ocak ayında yüzde 0,7 azalışla 4 milyon şeklinde gerçekleşmişti.

ABD de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Verilen detaylara göre, ülkede 2. el konut satışları, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre de yüzde 22,6 düşüş gösterdi.

ABD'de 2. el piyasasında medyan konut fiyatları da Şubat ayında yıllık bazda yüzde 0,2 azaldı ve 363 bin dolara geriledi.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, konut satın alacakların, konut kredisi faizi düşüşlerinden faydalandığına işaret ederek, konut fiyatlarının düştüğü ve yerel ekonomilerin istihdam yarattığı alanlarda konut satışlarında daha güçlü artışlar görüldüğünü belirtti.


Geri Dön