15 / 05 / 2024

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 2. el konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı.



Konut başlangıçları yüzde 2,2 artışla beklentilerin üzerine çıktı

ABD Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının Nisan ayına ait konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini geçtiğimiz günlerde yayımladı.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan istatistiklere göre, konut başlangıçları, Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,2 yükseldi ve 1 milyon 401 bine çıktı.

Yine verilen bilgilere göre, piyasa beklentilerinin biraz üstünde gelen konut başlangıçlarının 1 milyon 400 bin şeklinde olması öngörülüyordu. Konut başlangıçları, Mart'ta 1 milyon 371 bin seviyelerinde gerçekleşmişti.

ABD de 2. el konut satışları yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı!

Paylaşılan bilgilere göre, ABD'de konut başlangıçları, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 22,3 azalmıştı.

Yine verilen bilgilere göre, inşaat izinleri de Nisan ayında aylık bazda yüzde 1,5 azalışla 1 milyon 416 bin seviyelerine indi. Söz konusu bu dönemde beklentilerin altında gelen inşaat izinlerinin 1 milyon 437 bin şeklinde olması bekleniyordu.

Yine verilern detaylara göre, inşaat izinleri, Mart ayında da yüzde 3 azalmış ve 1 milyon 437 bin seviyelerinde gerçekleşmişti. Ayrıca ABD'de inşaat izinleri, Nisan ayında yıllık bazda da yüzde 21,1 azaldı.,

ABD’de işsizlik maaş başvurularında azalma!

ABD'de konut başlangıçları yüzde 2,2 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

ABD'de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı


Geri Dön