27 / 04 / 2024

ABD'de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

ABD'de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

ABD'de Ulusal Emlakçılar Birliği yaptığı açıklamada 2024 yılında toplam olarak4,71 milyon ikinci el konut satışı beklediğini ve Austin, Teksas'ın en çok bastırılmış konut talebine sahip en iyi emlak piyasası olduğunu belirtti.



ABD'de Ulusal Emlakçılar Birliği yaptığı son dakika açıklamasında 2024 yılında toplam olarak4,71 milyon ikinci el konut satışı beklediğini ve Austin, Teksas'ın en çok bastırılmış konut talebine sahip en iyi emlak piyasası olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre NAR Baş Ekonomisti Lawrence Yun, gelecek sene konut satışlarının 2023 yılına kıyasla yüzde 13,5 artmasının beklendiğini ve medyan konut fiyatının bu yıla göre yüzde 0,9 artışla 389.500 dolar olacağını dile getirdi.

NAR Baş Ekonomisti Lawrence Yun'a göre, güney eyaletlerindeki metro pazarları, istihdam artışları sebebiyle diğer pazarlardan daha iyi performans göstermeyi bekleyebilir ve Orta Batı'daki pazarlar, uygun fiyatlı bölgelerde olmanın kazanımlarını görecek. Konut taleplerinin düşen mortgage oranları ve artan gelirden yararlanacağını kaydeden NAR Baş Ekonomisti Lawrence Yun, "Son iki senede satışları erteleyen daha fazla satıcının listeye girmeye başlamasıyla konut stokunun yaklaşık yüzde 30 artması bekleniyor" diye konuştu.

ABD de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

MORTGAGE BAŞVURULARI ARTTI

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,07 ile temmuz ayından bu yana en düşük seviyelerine indi.

Ayrıca Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, mortgage başvuruları, 8 Aralık ile sona eren haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 7,4 artış gösterdi.

Söz konusu bu dönemde konut satın almaya yönelik başvurular önceki haftaya kıyasla yüzde 4 ve yeniden finansman başvuruları yüzde 19 yükseldi.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre ülkede 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 7,17'den yüzde 7,07'ye geriledi ve düşüşünü 4. haftaya taşıdı.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre aynı dönemde 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,80'den yüzde 6,67'ye düştü.

Amerikalıların serveti 3. çeyrekte azaldı!

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Amerika'da inşaat harcamaları ekim ayında artış gösterdi


Geri Dön