30 / 04 / 2024

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.



ABD Çalışma Bakanlığı'nın cuma günü açıkladığı son veriler, ülkede sıkı iş gücü piyasası koşullarının devam ettiğini gösterdi.

Buna göre, ABD'de tarım dışı istihdam haziranda 372 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde yükseldi.

İşsizlik oranı ise haziranda değişim göstermeyerek yüzde 3,6 oldu.

ABD'de 4 aydır aynı seviyede seyreden işsizlik oranı, Şubat 2020'den bu yana kaydedilen en düşük seviyede kalmaya devam etti.

Ülkede işsizlik oranı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle Nisan 2020'de yüzde 14,8'e çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. ABD'nin işsizlik oranı salgın öncesinde yüzde 3,5 ile 50 yılın en düşük seviyesinde seyrediyordu.

ABD ekonomisi bu yılın ilk yarısında ise 2,7 milyon kişiye istihdam sağladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön