27 / 04 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışları Nisan ayında azaldı!

ABD'de ikinci el konut satışları Nisan ayında azaldı!

Merakla beklenen ABD ikinci el konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan son rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Nisan ayında azaldı...



National Association of Realtors (NAR), merakla beklenen Nisan 2021 ikinci el konut satış verilerini resmen duyurdu. 

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Nisan 2021'de mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde aylık olarak yüzde 2,7 azaldı ve 5,85 milyona düştü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, beklenmedik bir düşüş gösteren 2. el konut satışları yüzde 2 arttı ve 6,09 milyon seviyesine ulaştı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2. el konut satışları, Mart 2021'de aylık olarak yüzde 3,7 oranında azalmış 6,01 milyona düşmüştü.

 

 

ABD de ikinci el konut satışları Nisan ayında azaldı!

ABD'de 2. el konut satışları, Nisan 2021'de geçen senenin aynı ayına göre ise yüzde 33,9 oranında artış gösterdi.

Ülkede merakla beklenen 2. el piyasasında medyan konut fiyatları, Nisan 2021'de yıllık olarak yüzde 19,1 artış gösterdi. Fiyatlar 341 bin 600 dolar ile rekor seviyelere geldi.

Yapılan açıklamada görüşleri yer averilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, ülkedeki konut arzının talebin altında kalmayı sürdürmesi sebebiyle konut satışlarının Nisan 2021'de yeniden düştüğünü belirtti.

ABD'de konut satışlarında yaşanan düşüşlere karşın konut talebinin bir sene öncesine göre hala güçlü olduğunu belirten NAR Başekonomisti Lawrence Yun, piyasa da beklenen ilave arzın 2021 yılının ilerleyen aylarında fiyat değerlenmesinin hızını azaltacağını dile getirdi.

 

ABD'de konut başlangıçları Nisan ayında azaldı!


Geri Dön