01 / 05 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı...

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı...

ABD'de ikinci el konut satışları, mart ayında yüzde 4,3 azalış ile beklentilerin altında seyretti. Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), mart ayına ilişkin ikinci el konut satış verilerini duyurdu.



Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), mart ayına ilişkin ikinci el konut satış verilerini açıkladı ve buna göre, ülkede yaşanan ikinci el konut satışları, mart ayında  mevsim etkilerinden arındırılmış bir şekilde aylık oranda yüzde 4,3 düşerek 4,19 milyona kadar gerilemiş oldu.

İkinci el konut satışlarına ilişkin piyasa beklentisi 4,2 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. İkinci el konut satışları, şubatta yüzde 9,5 artış ile 4,38 milyon olarak kaydedildiği belirtildi.

Ülkede ikinci el konut satışları, martta geçen senenin aynı ayına göre de yüzde 3,7 kadar düştü. ABD'de ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları, mart ayında art arda 9'uncu ayda senelik bazda artış gösterdi ve yüzde 4,8 yükselerek 393 bin 500 dolara çıktı.

 ABD de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı...

Yapılan açıklama kapsamında görüşlerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, döngüsel düşük seviyelerden toparlanmasına rağmen, faiz oranlarının büyük bir hamle yapmaması nedeni ile konut satışlarının tıkandığını ifade edildi. 

Geçtiğimiz senelerde yaşanan salgın öncesi yüksek seviyelere oranla neredeyse 6 milyondan fazla iş artışı olduğuna işaret eden Yun, bunun da piyasada ev satın almaya daha fazla istek olmasına neden olduğunu kaydetti.

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de yeni konut sayısı yüzde 14,7 düştü! İnşaat izni sekiz ayın en dip seviyesinde!

İki dev bankadan altın için şaşırtan rakam! Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?

ABD'de 30 yıl vadeli konut kredisi faizi yüzde 7,01'e yükseldi!

Amerika'da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

ABD'li banka açıkladı: Dolar 30 TL’nin altına inecek! İşte o tarih


Geri Dön