29 / 04 / 2024

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

ABD'de S-P Case-Shiller 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks, geçen sene  Kasım ayında yıllık bazda yüzde 6,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama göstermeyi sürdürdü.



S-P CoreLogic Case-Shiller, 2022 yılının Kasım ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, geçen sene Kasım ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 arttı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, konut fiyatlarındaki artışın önceki aylara kıyasla yavaşlamayı sürdürdüğüne işaret eden endeks, geçen sene Ekim ayında yıllık bazda yüzde 9,2'lik artış göstermişti.

ABD de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

Açıklanan rakamlara göre, ulusal konut fiyat endeksi geçen sene Kasım ayında aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,3 oranında azaldı. ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de geçen sene Kasım ayında yıllık bazda yüzde 6,8 artış gösterdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, piyasa beklentileriyle paralel bir seyir izleyen endeks, 2020 yılının Eylül ayından bu yana en düşük artışı gösterdi. Söz konusu endeks, geçen sene Ekim ayında da yüzde 8,6 artış göstermişti.

Yine verilen bilgiye göre, söz konusu endeks geçen sene Kasım ayında aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde yüzde 0,5 oranında azaldı.


Geri Dön