14 / 05 / 2024

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

ABD'de S-P Case-Shiller 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks, geçen sene  Kasım ayında yıllık bazda yüzde 6,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama göstermeyi sürdürdü.



Ayrıca söz konusu endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının en fazla arttığı kentler, yüzde 18,4 ile Miami, yüzde 16,9 ile Tampa ve yüzde 12,7 ile Atlanta olarak açıklandı.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan S-P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, ABD'de konut fiyatlarının geçen sene Kasım ayında düşüşünü 5. aya taşıdığını kaydetti.

ABD de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

Yine aktarılan detaylara göre, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranlarını yükseltirken mortgage (konut kredisi) finansmanının konut fiyatları için ters bir rüzgar oluşturmayı sürdürdüğünü belirten S-P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, bir resesyon olasılığı da dahil olmak üzere ekonomik zayıflığın potansiyel alıcıları kısıtlayacağını kaydetti.

S-P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara açıklamasında "Zorlu bir makroekonomik ortam beklentileri göz önüne alındığında, konut fiyatları zayıflamaya devam edebilir." değerlendirmesinde de bulundu.

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

ABD Merkez bankası açıkladı! Daha yavaş artıyor


Geri Dön