08 / 05 / 2024

ABD'de konut kiraları düşmeye başladı! İşte en pahalı ve en düşük konuta sahip eyaletler

ABD'de konut kiraları düşmeye başladı! İşte en pahalı ve en düşük konuta sahip eyaletler

ABD'de son yılların en yüksek enflasyon seviyeleri konut piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. Ülkede konut kredilerinin yüksek olması nedeniyle ikinci el konut fiyatları da düşmeye başlayınca azalış kiralara da yansıdı. İşte detaylar..



EN DÜŞÜK KİRALARA MCKINNEY'DA RASTLANIYOR

FED’in rekor faiz artışlarıyla yavaş yavaş soğuma belirtileri gösteren konut piyasasında, bazı şehirlerdeki evlerin kiralarında yaşanan düşüş, enflasyon altında ezilen ABD’lilerin rahat bir nefes almasını sağlıyor.

Rent.com verilerine göre Dallas’ın 48 mil kuzeyinde bulunan McKinney, kira fiyatlarında yaşanan düşüş anlamında önde gelen şehirlerden biri konumunda bulunuyor. 200 binden az nüfusuyla büyük metropollere sürüş mesafesinde olan McKinney, küçük bir kasabanın sunduğu tüm avantajlara sahip sayılır.

McKinney’i kira düşüş oranında takip eden bir diğer şehir ise St. Louis. Özellikle tek yatak odalı dairelerin kiralarında büyük düşüş yaşanan St. Louis’de sakinler hem kiradan tasarruf ediyor hem de büyük şehrin avantajlarına sahip oluyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön