27 / 04 / 2024

ABD'de konut kiraları düşmeye başladı! İşte en pahalı ve en düşük konuta sahip eyaletler

ABD'de konut kiraları düşmeye başladı! İşte en pahalı ve en düşük konuta sahip eyaletler

ABD'de son yılların en yüksek enflasyon seviyeleri konut piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. Ülkede konut kredilerinin yüksek olması nedeniyle ikinci el konut fiyatları da düşmeye başlayınca azalış kiralara da yansıdı. İşte detaylar..



Amerika Birleşik Devletleri'nde son 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarının ortasında konut maliyetleri birçok alıcı için karşılanamaz seviyelere yükseldi. Bu durum özellikle ABD’nin büyük şehirleri için geçerli. Büyük şehirlerde kiraların 5 bin dolardan başlaması artık normal sıradan bir durum olarak kabul ediliyor.

Fortune’dan Kaitlyn Koterbski’nin haberine göre, konut piyasasında kiraların bu seviyelere yükselmesinin birçok nedeni bulunuyor. Pandemi süreci, on yıllara dayanan yetersiz arz ve aşırı ısınan konut piyasası bu nedenlerin sadece birkaçı. Peki başınızı sokacağınız uygun fiyatlı bir ev bulmak bu kadar zor mu? Bunun cevabını öğrenmek için görece küçük şehirlere odaklanmak gerekiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön