01 / 05 / 2024

ABD'de kripto paralar nasıl vergilendiriliyor?

ABD'de kripto paralar nasıl vergilendiriliyor?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, ABD'deki kripto paralara ilişkin vergilendirme usulleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda ABD'deki vergilendirme usullerini anlattı. 



Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, ABD'deki kripto paralara ilişkin vergilendirme usulleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda ABD'deki vergilendirme usullerini anlattı. İşte Erdem'in 'ABD'de vergilendirme usulleri' başlıklı yazısı...

ABD de kripto paralar nasıl vergilendiriliyor?

Kripto paralar konusunda dünya genelinde henüz ortak bir kanı bulunmamaktadır. 2021 yılı içerisinde bazı ülkeler yasaklama yoluna giderken bazı ülkeler ise Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul etti. Bu denli büyük fikir ayrılıklarının olduğu alanda, vergilendirme konusunda da farklılıklar ortaya çıkıyor. Bu hafta Amerika'daki kripto para vergilendirme usullerine göz atacağız.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön