02 / 05 / 2024

ABD'de müstakil konut başlangıçları 2020'den bu yana en düşük seviyede!

ABD'de müstakil konut başlangıçları 2020'den bu yana en düşük seviyede!

ABD'de Ekim'de yeni konut başlangıçları, konut arzında yaşanan sert daralmanın inşaat sektörü üzerinde baskı kurmasıyla düşüşünü sürdürdü. ABD’de Ekim ayında yeni konut başlangıçları, konut talebinde yaşanan sert daralma sebebiyle düşmeye devam etti.



17 Kasım Perşembe günü yayımlanan resmi verilere göre oturmaya elverişli konut başlangıçları senelik bazda geçtiğimiz ay yüzde 4,2’lik düşüşle 1,43 milyona gerilerken müstakil konut başlangıçları da Mayıs 2020 tarihinden bu yana en düşük seviye olan 855 bine geriledi.

 ABD de müstakil konut başlangıçları 2020 den bu yana en düşük seviyede!

Bloomberg'in haberine göre, ABD'de Ekim'de yeni konut başlangıçları, konut arzında yaşanan sert daralmanın inşaat sektörü üzerinde baskı kurmasıyla düşüşünü sürdürdü. ABD’de Ekim ayında yeni konut başlangıçları, konut talebinde yaşanan sert daralma sebebiyle düşmeye devam etti.

Gelecek aylardaki konut başlangıçları için gösterge niteliği bulunan inşaat izin başvuruları da senelik bazda 1,53 milyona geriledi.

Bloomberk anketine katılan ekonomistlerin öngörüleri 1,41 milyon konut başlangıcı ve 1,51 milyon toplam izin olarak gerçekleşmişti. Peki Eylül ayında ADB'de konut sektöründe nasıl gelişmeler yaşanmıştı? İşte detaylar...


Geri Dön