07 / 05 / 2024

ABD'de piyasalarında konut balonu oluştu!

ABD'de piyasalarında konut balonu oluştu!

ABD piyasalarının konut sektöründe balon oluştuğu öngörüsü hakim. Bu öngörü önemli bir isimden Dallas FED Başkanı Richard Fisher'dan geldi. Merkez Bankası süre gelen mortgage tahvillerinin alımına işaret edildi..



ABD'de konut balonu yeniden gündemde, bu kez uyarı FED'den geliyor. FED'in üst düzey yetkilisinden gelen uyanda ABD piyasalarından yeniden konut balonu oluştuğuna dikkat çekilirken, Merkez Bankası süre gelen mortgage tahvillerinin alımına işaret edildi. 2007 yılından sub-prime mortgagelarda yaşanan sıkıntı ile tüm dünya krize sürüklenmişti. Hala tam anlamı ile bu süreçten paçasını kurtaramayan dünya ekonomisi için yine uyarı ABD'den geldi. Konut sektöründe balon oluştuğu öngörüsü hakim. Bu öngörü önemli bir isimden Dallas FED Başkanı Richard Fisher'dan geldi. 


40 milyar dolarlık alım 


Fisher yaptığı açıklamada sadece kendi bölgesinde değil diğer eyaletlerde de balon oluştuğuna dair izlerin görülmeye başladığını açıkladı. FED'in 85 milyar dolarlık tahvil alım programının 40 milyar dolarım oluşturan mortgage tahvil alımlarında dikkati adım atması gerektiği konusunda uyardı. Fisher açıklamasında Kongre ve Obama'nın ortak adım atmaması halinde FED'in işsizliği azaltma noktasından elinin bağlı olduğunu, çok etkili adımlar atılmasının beklenmemesi gerektiğini söyledi. 


Türkiye' de Yeniçağ


Geri Dön