03 / 05 / 2024

Hisse senedi piyasalarında konut balonu endişesi artıyor!

Hisse senedi piyasalarında konut balonu endişesi artıyor!

Son dönemde Avrupa'nın çoğu ülkesinde artan konut balonu endişesi şimdi de borsaya sıçradı. BlackRock CEO'su Laurence Fink, yükselen hisse senedi piyasalarındaki ciddi yükselişe dikkat çekti..



PİYASALARDA balon endişesi artıyor. Dünyanın önde gelen kurumlarından ve ünlü ekonomistlerden arka arkaya balon uyarıları geliyor. Önce konuta gelen uyarılar şimdi de hisse senedi piyasalarını hedef aldı. Son uyarı da 4.1 trilyon dolarlık varlığıyla dünyanın en büyük para yöneticilerinden biri olan BlackRock'tan geldi. BlackRock CEO'su Laurence Fink, hisse senedi piyasalarında yükselişe dikkat çekti. Fink, Fed politikalarının da balon oluşumuna destek verdiğini belirtti. Fink dışında muhalif tavırlarıyla bilinen Kansas City Fed Başkanı Esther George da piyasaları balon riskine karşı uyardı. Benzer bir uyarı da kısa süre önce Dallas Fed başkanından geldi. 


MORTGAGE hayaletinin ayak sesleri güçleniyor. Almanya ve ingiltere'de tavan yapan fiyatların ardından israil, Norveç ve İsviçre de büyük tehlikeyle yüz yüze. Fiyatlar israil'de yaklaşık yüzde 40 yükselirken, Norveç'teki artış yüzde 30, İsviçre'de ise yüzde 20 oldu. 


Akşam


Geri Dön