28 / 07 / 2024

mortgage konut balonu

mortgage konut balonu

Son dönemde Avrupa'nın çoğu ülkesinde artan konut balonu endişesi şimdi de borsaya sıçradı. BlackRock CEO'su Laurence Fink, yükselen hisse senedi piyasalarındaki ciddi yükselişe dikkat çekti..

ABD'de mortgage başvurularında gerileme yaşanıyor...

Amerika'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7 olurken mortgage başvuruları yüzde 0,2 azaldı.

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerine çıktı!

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e kadar çıkarken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faiz oranları artış gösterdi!

Amerika'da 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 7,05'e kadar çıktığı kaydedildi.

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e kadar çıkarken, geçen sene aralık ayından bu yana en fazla seviyesini gördüğü kaydedildi.

ABD'de 30 yıl vadeli konut kredisi faizi yüzde 7,01'e yükseldi!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e çıkarken, mortgage başvurularında da yüzde 0,1'lik artış yaşandı. İşte açıklanan o son dakaika rakamlar...

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz miktarı yüzde 6,97'ye yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 1,6 kadar düşüş yaşadı. Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,37'den yüzde 6,49'a kadar çıkmış oldu.

Konut fiyat balonu söndü mü?

Yeniçağ gazetesi yazarı Esfender Korkmaz bugünkü yazısında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut balonunu kaleme aldı. Peki konut fiyat balonu söndü mü? İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

Amerika'da yapılan ve 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) olarak bilinen  ortalama faiz oranı geçen haftaya oranla yüzde 7,02'ye düşerken, mortgage başvuruları da yüzde 9,7 yükseliş yaşadığı kaydedildi.

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

KONUTDER’in açıkladığı 2023 son çeyrek beklenti anketine göre konut satışlarında ve üretimde düşüş sürüyor. Piyasadaki bu durgunluk konut fiyatlarına henüz yansımazken ekonomist Atilla Yeşilada, konutta balonun söndüğü müjdesini verdi. Peki fiyatlar gerçekten düştü mü?  

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?

Milyonlarca kişi ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki konut balonu patladı mı? 36,1 bin takipçili Kripto yatırımcısı, X sosyal medya hesabından 

mortgage konut balonu Haberi

mortgage konut balonu

PİYASALARDA balon endişesi artıyor. Dünyanın önde gelen kurumlarından ve ünlü ekonomistlerden arka arkaya balon uyarıları geliyor. Önce konuta gelen uyarılar şimdi de hisse senedi piyasalarını hedef aldı. Son uyarı da 4.1 trilyon dolarlık varlığıyla dünyanın en büyük para yöneticilerinden biri olan BlackRock'tan geldi. BlackRock CEO'su Laurence Fink, hisse senedi piyasalarında yükselişe dikkat çekti. Fink, Fed politikalarının da balon oluşumuna destek verdiğini belirtti. Fink dışında muhalif tavırlarıyla bilinen Kansas City Fed Başkanı Esther George da piyasaları balon riskine karşı uyardı. Benzer bir uyarı da kısa süre önce Dallas Fed başkanından geldi. 


MORTGAGE hayaletinin ayak sesleri güçleniyor. Almanya ve ingiltere'de tavan yapan fiyatların ardından israil, Norveç ve İsviçre de büyük tehlikeyle yüz yüze. Fiyatlar israil'de yaklaşık yüzde 40 yükselirken, Norveç'teki artış yüzde...