28 / 04 / 2024

Hisse senedi piyasalarında şok gelişme! Yabancıdan son 8 ayın en sert satışı geldi!

Hisse senedi piyasalarında şok gelişme! Yabancıdan son 8 ayın en sert satışı geldi!

Yılbaşından bu yana dalgalanma ve sert düşüşler yaşayan Borsa İstanbul’da yatırımcıların kaybı konuşulurken, hisse senedi piyasasına yatırım yapan yabancı yatırımcıların ise son 8 ayın en sert satışını yaptığı bildirildi.



Borsada geçtiğimiz yıl yaşanan sürekli yükseliş yerini kayıplar ve dalgalanmalara bırakırken, yeni senenin ilk günlerinden bu yana yabancıların hisse senedi piyasasındaki satışları da son 32 haftanın zirvesine yükseldi.

Gelen bilgilere göre yabancı yatırımcıların, 2023 yılının ilk haftasında hisse senedi piyasalarında net 351.9 milyon dolar satış yaptığı belirlenirken, bu satışlarla, 20 Mayıs 2022’den bu yana yabancı yatırımcıların en hızlı çıkışı olduğu ortaya çıktı.

Hisse senedi piyasalarında şok gelişme! Yabancıdan son 8 ayın en sert satışı geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftalık menkul kıymet verileri, bu yılın ilk haftasında yabancı yatırımcıların hisse senedi piyasalarında net 351.9 milyon dolarlık satış yaptığını ortaya koydu.

Yapılan bu satışlar, geçtiğimiz senenin 20 Mayıs tarihinden bu yana yabancı yatırımcıların en hızlı çıkışı olarak kayıtlara geçti.

Diğer yandan son dört haftada ise yabancı yatırımcıların satış büyüklüğü 925.1 milyon dolara yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön