01 / 07 / 2024

ABD'de üretici enflasyonu Nisan ayında beklentilerin altında geldi!

ABD'de üretici enflasyonu Nisan ayında beklentilerin altında geldi!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,3 artarak piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.



ABD Çalışma Bakanlığı, bu yılın nisan ayına ait Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 artış gösterdi. Yine verilen detaylara göre, söz konusu bu dönemde beklentilerin altında yükseliş gösteren verinin yüzde 0,3 artması öngörülüyordu. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mart ayında da yüzde 0,4 azalmıştı.

ABD de üretici enflasyonu Nisan ayında beklentilerin altında geldi!

Yine açıklanan rakamlara göre, üretici fiyatları, Nisan ayında yıllık bazda da yüzde 2,3 artış gösterdi. 2021 yılının ayından bu yana en düşük seviyeyi kaydeden üretici enflasyonunun yıllık bazda yüzde 2,4 şeklinde olması öngörülüyordu. Üretici enflasyonu, Mart ayında yıllık bazda yüzde 2,7 şeklinde olmuştu.

Yine paylaşılan detaylara göre, değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE de Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 3,2 ile 2021 yılının Mart ayından bu yana en düşük artışı gösterdi.


Geri Dön