10 / 05 / 2024

ABD’de yatırım yaparak Green Card sahibi olun!

ABD’de yatırım yaparak Green Card sahibi olun!

ABD’de yatırım yaparak Green Card sahibi olun. Bu programın kendinize ve çocuklarınıza uygun olduğunu düşünüyorsanız San Francisco Dünya Ticaret Merkezi Başkanı Mr. Anthony Hemstad ile programın ayrıntılarını tartışın.



Yüksek gelire sahip Türk vatandaşları Amerikan Hükümetinin EB-5 Yatırımcı Vize Programı vasıtası ile, ABD’de onaylanmış projelere 500,000 Amerikan Doları ($) yatırım yaparak , ABD’de oturma hakkı elde edebilirler. Bu programın kendinize ve çocuklarınıza uygun olduğunu düşünüyorsanız San Francisco Dünya Ticaret Merkezi Başkanı Mr. Anthony Hemstad ile programın ayrıntılarını tartışın.


“Yatırım Yolu İle ABD’de Green Card Sahibi Olunması”


Yüksek gelir gurubuna ait aileler için ABD Green Card’ı almanın artık daha kolay ve güvenli yolları var. ABD Hükümetinin EB-5 Göçmen Yatırımcı Vize Programıdünya çapında artan bir popülariteye sahip olmakla beraber Türkiye’de pek bilinmemektedir. Geçen yıl bu programa katılan 8.600 yatırımcıdan sadece sekiz tanesi Türkiye’dendir. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ve kardeş organizasyonu San Francisco Dünya Ticaret Merkezi, Türkiye’den bu programa katılmak isteyen yatırımcılara yardım edeceklerdir.


Program içeriğine göre, 500,000 $’lık yatırım ABD’de iki yıl boyunca en az on kişilik istihdam oluşturacak kaliteli bir projeye yatırılmalıdır. Yatırım hayata geçirilir geçirilmez, yatırımcı ve ailesi (eş ve 21 yaş altı tüm çocuklar) geçici ABD Green Card sahibi olacaklardır. İki yıllık periyotun sonunda eğer tüm program kriterlerine uyulmuş ise yatırımcı ve ailesi normal Green Card’a sahip olmaya hak kazanacaklardır. Eğer isterlerse ileri ki aşamalarda Amerikan vatandaşlığına da başvurabilirler.


Yatırımlar direkt olarak ABD hükümeti üzerinden değil, bölgesel ABD merkezleri üzerinden yürüyecektir. Bu bölgesel merkezler yatırımcı fonlarını büyük projeler için bir araya getirmekte ve yatırım yapmaktadır. Şu anda ABD’de onaylanmış 532 bölgesel merkez bulunmaktadır. Fakat EB-5 yatırımları için risk de söz konusudur. Son zamanlarda artan bir şekilde EB-5 yatırımlarının büyük kısmı gayri menkul projelerine yönelmiştir. Fakat şu da bir gerçektir ki gayri menkul yatırımları her zaman risk olasılığı taşıyan ve küçük ortaklar için likidite olması zor yatırımlardır.


San Francisco Dünya Ticaret Merkezi EB-5 programına özel olarak önem vermektedir.EB-5 kriterlerine uyan yatırımları, altyapı yatırım tahvilleri için kullanma projesi beklemededir. EB-5 yatırımları yüksek getirili altyapı yatırım tahvillerine yönlendirilerek risk minimuma indirilebilir. Yatırımcı ve ailesi normal Green Card’larına sahip olabilir, yatırımlarını güvence altına alabilir ve tahvilleri gelecekte daha iyi bir orana satabilir.


ABD Green Card’ına sahip olmak isteyen herkese San Francisco Dünya Ticaret Merkezi Başkanı Mr. Anthony Hemstad tarafından 30 Eylül’de gerçekleştirilecek olan seminere katılmaları önerilir. Mr. Hemstad tüm EB-5 programını ve potansiyel fırsatları seminerde Türk yatırımcılar için irdeleyecektir.


NOT: Seminer dili İngilizce olacaktır.


Organizasyona katılım ücretsizdir. Katılmak isteyenlerin, 26 Eylül Cuma günü mesai sonuna kadar aşağıdaki irtibat numaraları ile temasa geçip kayıt yaptırmaları gerekmektedir.



Geri Dön