19 / 05 / 2024

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da yüzde 2,5 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da yüzde 2,5 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre, ABD'de yeni konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 2,5 azaldı ve 697 bine geriledi.



ABD'de konut fiyatları Mayıs'ta yüzde 0,5 düştü!


S-P CoreLogic Case-Shiller, bu senenin mayıs ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini az önce resmen yayımladı.

S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, bu senenin Mayıs ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi. Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu endeks, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 0,1'lik düşüş göstermişti.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, ulusal konut fiyat endeksi, Mayıs'ta aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış biçimde yüzde 0,7 artış gösterdi.

ABD de yeni konut satışları Haziran da yüzde 2,5 azaldı!

Ayrıca ABD'nin 20 ilindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de Mayıs ayında yıllık yüzde 1,7 düştü. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, piyasa beklentilerinden az gerileyen söz konusu endeksin bu dönemde yüzde 2,2 şeklinde azalması da bekleniyordu. Üst üste 3 aydır düşüş gösteren söz konusu endeks, Nisan ayında da yüzde 1,7 azalış göstermişti.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylar göre, söz konusu dönemde endeks, aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 1 artış gösterdi.

Ok yaydan çıkacak altını olanlar beklesin! Güvenli liman rekor üstüne rekor kıracak: Altın kahini o tarihi işaret etti!

ABD ikinci el konut satışları, son 5 ayın en düşüğüne geriledi!

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!


Geri Dön