27 / 04 / 2024

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.



S-P CoreLogic Case-Shiller, bu yılın mayıs ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini az önce resmen yayımladı.

S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, bu yılın Mayıs ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi. Verilen detaylara göre, söz konusu endeks, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 0,1'lik düşüş göstermişti.

Verilen detaylara göre, ulusal konut fiyat endeksi, Mayıs ayında aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde  yüzde 0,7 artış gösterdi.

 ABD de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

Ayrıca ABD'nin 20 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de Mayıs ayında yıllık yüzde 1,7 düşüş gösterdi. Verilen detaylara göre, piyasa beklentilerinden az gerileyen söz konusu endeksin bu dönemde yüzde 2,2 şeklinde azalması bekleniyordu. Üst üste 3 aydır düşüş gösteren endeks, Nisan ayında da yüzde 1,7 azalış göstermişti.

Yine verilen detaylar göre, söz konusu dönemde endeks, aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde yüzde 1 artış gösterdi.

Endeksteki 20 şehir arasında konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla yükseldiği şehirler; yüzde 4,6 ile Chicago, yüzde 3,9 ile Cleveland ve yüzde 3,5 ile New York şeklinde oldu.

Ayrıca aynı dönemde konut fiyatları Seattle'da yüzde 11,3, San Francisco'da yüzde 11, Las Vegas'ta yüzde 7,8, Phoenix'te yüzde 7,6 ve Denver'de yüzde 4,9 oranında azaldı.

İşte konuya ilişkin diğer bilgiler...


Geri Dön