29 / 04 / 2024

ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, İran'ın petrol ve petrokimya ürünlerinin Güney ve Doğu Asya'ya satışına dahil olan 8 şirketi yaptırım listesine ekledi.



ABD EKONOMİSİ İKİNCİ ÇEYREKTE YÜZDE 0.6 DARALDI!

ABD Ticaret Bakanlığı, Nisan-Haziran ayları için Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine ilişkin nihai tahminlerini açıkladı.

Benzer şekilde ABD GSYİH'si yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,6 daraldı. ın ikinci çeyreğinde yüzde 0,6 daralmıştır. Bu dönemde GSYİH verisi beklenen seyri izlendi.

Ülke GSYİH verilerine ilişkin ön veriler, yılın ikinci çeyreğinde ekonominin yüzde 0,9 daraldığını gösterirken, Ağustos ayında açıklanan bir başka tahmin de yüzde 0,6 daralma gösterdi. 

ABD den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

Ekonomi teknik olarak bunalımda ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde  yüzde 1,6 küçüldü. Ülke ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinden sonra ikinci çeyrekte küçüldüğü için teknik olarak düşüşe geçti. 

Özel sermaye yatırımı, gayrimenkul yatırımı, federal hükümet ve eyalet ve yerel yönetim harcamalarındaki düşüşler, bu dönemde küçülen ABD ekonomisine katkıda bulundu. 

Aynı zamanda, ihracat ve kişisel tüketim harcamaları arttı. İkinci çeyrek nihai verilerinde tüketim harcamaları yukarı, ihracat verileri aşağı yönlü belirtildi. Bu dönemde kişisel tüketim harcamalarının büyümesi yüzde 1,5'ten yüzde 2'ye değiştirildi.

Kişisel tüketim giderleri fiyat endeksi artışı yılın ikinci çeyreğinde  yüzde 7,1'den yüzde 7,3'e yükseltildi. Gıda ve enerji harcamalarını içermeyen kişisel tüketim harcamalarının temel fiyat fiyat endeksindeki artış ise yüzde 4,4'den yüzde 4,7'ye revize edildi.

Altın 6 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın sonra pişman olmayın! 
İş Bankası'ndan dev kampanya! 12 Ekim'e kadar herkes başvuran herkes faydalanacak!
Dolar için net tarih ve rakam verildi! Analistler peş peşe açıkladı! Koşun, sakın geç kalmayın!

Geri Dön