07 / 05 / 2024

ABD'den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

ABD'den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

ABD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto düzenlemesi için yeni yasa tasarısı hazırladı. Amerika söz konusu bu yasayla “kriptoyu kısıtlamadan mevcut yasalara dahil etmek” istiyor.



RIFA ayrıca stabilcoinleri de ele almayı hedefliyor. Gündemden düşmeyen kripto pazarının, TerraUSD’de yaşanan çöküşle beraber altüst olduğunu göz önünde alan Senatörler, stabilcoinlerin gereksinimlerini de değerlendirecek. Ancak dijital dolar haricinde ne şekilde bir düzenleme olacağı henüz belli değil.

ABD den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

Söz konusu yasa tasarısında öne çıkan bir diğer başlık da dijital varlıkların vergilendirilmesi şeklinde oldu. Merakla beklenen raporda, tüm merkezi olmayan kuruluşların vergilendirmeye tabi olması gerektiği bildirildi. Bu durum anonim kripto işletmelerinin Amerika'daki sonunu getirebilir.

Ayrıca kripto para borsaları için iflas tanımları da yeniden gündeme alındı. Yine RIFA’ya göre, kullanıcıların yatırılan varlıkları tasfiyesiz bir biçimde iade alması zorunlu olmalı.

Bitcoin'in piyasa değeri artıyor! Son 1 yılın zirvesine yaklaştı!

Tahminleri bir bir çıkan analist, Bitcoin’in sıradaki seviyesini açıkladı!

Bitcoin ve altcoinler için yeni yasa çıktı! Resmen duyuruldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön