29 / 04 / 2024

Abdi İbrahim'den 1 milyar liralık yatırım hamlesi!

Abdi İbrahim'den 1 milyar liralık yatırım hamlesi!

Abdi İbrahim, Esenyurt'ta 400 milyon liralık yatırımla Türkiye'nin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisini açacak. Şirket ayrıca, 600 milyon liralık yatırımla iki yeni tesisin de temellerini atacak.



Abdi İbrahim, 400 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği biyoteknolojik ilaç üretimi tesisi AbdiBio’yu 11 Mayıs’ta hizmete açacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Türkiye’nin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisi olma özelliğini taşıyan ve Esenyurt'ta 13 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan AbdiBio, yılda 11 milyon flakon, 9 milyon şırınga, 22 milyon kartuş ve 1 milyon liyofilize üretim kapasitesiyle çalışacak

Abdi İbrahim aynı gün, yatırım bedeli toplamda 600 milyon lirayı bulan iki yeni tesisin de temellerini atacak. 2020 yılında üretime geçmesi planlanan Steril Enjektabl Üretim Tesisi, alanında Türkiye’nin en büyüğü olacak. Temeli atılacak Onkoloji Üretim Tesisi de sektördeki önemli bir ihtiyacı karşılayacak.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, toplam 1 milyar lirayı bulan yatırımlara ilişkin düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olarak ilaç sektörüne ve Türkiye ekonomisine değer katan yatırımlarını sürdürdüklerini dile getirdi. 
 


Geri Dön