02 / 05 / 2024

Abdil Celil Öz: Trabzon'da turizm lokomotif sektör olacak!

Abdil Celil Öz: Trabzon'da turizm lokomotif sektör olacak!

Şehrin, 2013' te 2 milyon 700 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını aktaran Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ' Turizm şehrin ve bölgenin lokomotif sektörü olacak ' dedi.



Turizmin çeşitlendirilmesi için önemli çalışmalar yürütüyoruz" dedi Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, turizmin şehir ve bölge ekonomisi için lokomotif sektör olma noktasında ilerlediğini belirterek, "Doğu Karadeniz havzası içinde en vazgeçilmez nokta her zaman Trabzon'dur. Ancak bizim kısa sürede turizm altyapısını tamamen oluşturmamız lazım" dedi. 


Vali Öz, göreve başladığında Trabzon'un bilinenin aksine farklı bir potansiyelinin ve yerel anlamda dinamik bir yapısının olduğunu gördüğünü söyledi. Bir şehri değerlendirirken ülke gibi genel değerlendirip avantajlı sektörlerini bölgesel olarak ön plana çıkarmak gerektiğini belirten Öz, "Trabzon, ipek Yolu üzerinde olması nedeniyle ticaret kapısı olarak değerlendirebilir. Dolayısıyla ticareti ihmal etmememiz gerekiyor" değerlendirmesini yaptı. 


yapıyoruz" diye konuştu. Öz, ildeki spor faaliyetlerine ilişkin olarak da, "Trabzon'da, spor altyapısı güçlendirmiş durumda. 

Türkiye'de spor altyapısı en güçlü olan ve ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilen bir şehre sahibiz" ifadesini kullandı. 


Göçü önleme Abdil Celil Öz, Trabzon'un ihmal edilmemesi gereken bir diğer önemli konusunun da tarım ve kırsal kalkınma olduğunu vurguladı. Trabzon'da çay ve fındık üretimi dışında hayvancılık ile katmadeğeri yüksek ürünler geliştirme noktasında çalışıldığını da aktaran Öz, "İnsanlar burada doyduğu zaman göç de mutlaka önlenecektir" dedi. 

Eğitimin de Trabzon için önemli bir alan olduğunu kaydeden Öz, "Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi ile beraber yaklaşık 65 bin öğrenciyi barındıran bir şehrimiz var. Bunun yanında diğer okullarımızda da eğitim kalitesini yükseltmek için çalışmalar Yabancı ziyaretçide artış Trabzon'un son yıllardaki en önemli sektörünün ise turizm olduğunu belirten Öz, şunları kaydetti: "Şehrin, 2013 yılında 2 milyon 700 binlere ulaşan bir ziyaretçi sayısı var. Bu rakamın içinde her geçen gün artan yabancı ziyaretçiler var. Yabancı ziyaretçi sayımız 500-600 bin rakamlarında değişiyor. Turizm hızla gelişirken, bu artışın kalıcı olması için turizm altyapısını da oluşturmaya yönelik çalışmalarımız var. 


Turizmin hem gelen hedef kitle olarak çeşitlendirilmesi, hem de mekansal anlamda çeşitlendirilmesi yönünde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Sonuç olarak turizm, Trabzon ve bölge ekonomisi için önümüzdeki dönemde lokomotif sektör olma noktasında emin adımlarla ilerliyor. Doğu Karadeniz havzası içinde en vazgeçilmez nokta her zaman Trabzon'dur. Biz bunu iddia ediyoruz. Bu bölgeye gelen turist mutlaka Trabzon'dan vazgeçemeyecektir. Ancak bizim kısa sürede turizm altyapısını tamamen oluşturmamız lazım. 


Buradan mutlu olarak dönen her ziyaretçi, yeni ziyaretçilerin rehberi olacaktır." 


Milliyet Business


Geri Dön