14 / 05 / 2024

ABD'li çip üreticisinin piyasa değeri trilyon dolara göz kırpıyor!

ABD'li çip üreticisinin piyasa değeri trilyon dolara göz kırpıyor!

ABD’li çip üreticisi Nvidia'nın hisse değeri beklentileri aştı ve piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı. İşte detaylar!



Nvidia'nın hisse değeri yüzde 28,4 arttı ve 394,80 dolara kadar çıktı. Hisselerindeki yükseliş ile Nvidia'nın piyasa değeri de 1 trilyon dolara kadar ulaştı. Şirketin hisselerinde yaşanan yükselişte, Nvidia'nın gelecek çeyreğe dair satış tahminlerinin piyasa beklentilerini aşması etkili oldu. Nvidia'nın geçtiğimiz gün açıklanan bilançoda, gelecek çeyreğe dair gelir beklentisinin 11 milyar dolar olduğu açıklandı. Piyasa beklentileri bunun 7,2 milyar dolar seviyesinde olacağı öngörülüyordu.

ABD li çip üreticisinin piyasa değeri trilyon dolara göz kırpıyor!

Nvidia CEO’su Jensen Huang da OpenAI'nin ChatGPT'si ve diğer yapay zeka uygulamalarında dil geliştiren araçların yükselişinin bilgi işlem gücündeki talebi artırdığını ifade etti.

Nvidia'nın beklenenden iyi olan gelir görüntüsünün, diğer çip üreticileri ve yapay zeka uygulamaları geliştiren şirketlerin hisselerinin de yükselmesine vesile oldu.

ABD'li yarı iletken şirketi AMD'nin hisseleri yüzde 10'un, Google'ın ana kuruluşu olan Alphabet'in hisseleri yüzde 2'nin ve Microsoft'un hisseleri de yüzde 3'ün üzerinde değer elde etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön