02 / 05 / 2024

ABD’li ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu: ‘Doları ağır sonuçlar bekliyor!’

ABD’li ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu: ‘Doları ağır sonuçlar bekliyor!’

Amerikalı ekonomist Scott B. MacDonald, dolara yönelik adeta kıyamet senaryosu olacak senaryoyu açıkladı.  MacDonald, Amerika’nın olası temerrüdünün, dolar ve ülke ekonomisi için büyük sonuçlar yaratabileceğini söyledi.



MacDonald, National Interest için kaleme aldığı yazısında, hali hazırdaki koşulların ABD halkı ve Amerika’nın dünyadaki konumu üzerinde ağır yük oluşturacağının altını çizerek muhtemel temerrüdün ‘doların dünyanın önde gelen para birimi tahtından devrilmesine ivme kazandıracağını’ ifade etti.

Rusya, Çin, Güney Afrika ve diğer ülkelerin artık diğer para birimler üzerinden ticaret yapmaya başladığına vurgu yapan MacDonald, bunun büyük oranda Washington’un Moskova’ya karşı açtığı ekonomik baskıya yönelik olduğunu söyledi.

Amerikalı ekonomist, “Siyasi irade eksikliğinden meydana gelen temerrüt, muhtemelen doların devrilmesine yardım edecek. Washington, hazine bonosu ve diğer menkul kıymetler şeklinde sonsuza kadar para basma yeteneğini kaybedecek” dedi.

ABD’li ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu: ‘Doları ağır sonuçlar bekliyor!’

DOLARDAN YENİ REKOR

Öte yandan, dolar/TL'de seçim sonrasında artış hızlandı. Kur bugün 20,65 seviyesinin üzerinde güne başladı.

İstanbul serbest piyasada dolar 20,6650 TL’den, Euro 22,1150 TL’den başlangıç yaptı. Bu sabah dolar/TL’de 20,77, Euro/TL’de 22,80 ile rekor seviyeye ulaştı.

İşte merak edilen detaylar...


Geri Dön