18 / 05 / 2024

ABD'nin ticari ham petrol stokları 3 milyon varil arttı!

ABD'nin ticari ham petrol stokları 3 milyon varil arttı!

Aktarılan detaylara göre, ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık olarak 3 milyon varil arttı.



Petrol üretimi sabit kaldı

Paylaşılan bilgiye göre, ABD'nin ham petrol ithalatı geçen hafta önceki haftaya göre günlük ortalama 843 bin varil düşüş göstererek, 5 milyon 553 bin varil oldu. Yine açıklanan rakamlara göre, ham petrol ihracatı ise günlük ortalama 1 milyon 861 bin varil azalışla 2 milyon 876 bin varile geriledi.

Ülkenin günlük ham petrol üretimi de 29 Nisan-5 Mayıs 2023 tarihli haftada sabit kaldı ve 12 milyon 742 bin varil olarak kayıtlara geçti.

EIA'nın bu yılın Nisan ayına ilişkin "Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu sene ortalama 12 milyon 530 bin varil, gelecek sene de 11 milyon 880 bin varil olması bekleniyor.

ABD brent petrol fiyatı tahminini 7 dolar aşağı çekti!

Yine verilen detaylara göre, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), küresel ekonomik görünüme yönelik yükselen endişeleri gerekçe göstererek 2023 yılına ilişkin Brent tipi petrol fiyatı tahminini yaklaşık 7 dolar aşağı çekti.

Yine aktarılan bilgilere göre, EIA'nın "Nisan 2023 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"nda, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden bir araya gelen OPEC+ grubu üyesi ülkelerin nisan ayı başında aldığı günlük 1,2 milyon varillik kesintinin fiyat yükselişlerini desteklediği fakat zayıf küresel ekonomik verilerin, bankacılık sektörü ile ilgili süren risk algısının ve enflasyon endişelerinin petrol fiyatlarındaki aşağı yönlü baskıyı artırdığı da bildirildi.

 

Akaryakıt alacaklara duyurulur! Benzin ve motorin ne kadar? İşte 10 Mayıs Çarşamba benzin, motorin ve LPG fiyatları!

ABD brent petrol fiyatı tahminini 7 dolar aşağı çekti!

Aramco'nun karı yüzde 19 azaldı!


Geri Dön