06 / 05 / 2024

Acar Group'un hedefi bin satış noktası!

Acar Group'un hedefi bin satış noktası!

1980'de Cağaloğlu'nda 40 metrekare dükkânda matbaacılık ile işe başlayan Acar Group'un ürettiği bin 500 dolarlık Swarowski taşlı Kuran-ı Kerim Arap ülkelerinde yok satıyor



Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı, elektriğin olmadığı bir köyden kalkıp İstanbul Cağaoğlu'na gelen ve daha sonra kardeşleriyle burada 25 milyon liralık defter imparatorluğu kuran Zekeriya Acar, son olarak ürettiği Swarovski taşlı Kuran-ı Kerim ile Arap ülkelerinde satış rekorları kırıyor. Bin 500 dolara satılan Swarovski taşlı Kuran-ı Kerim'i Dubai, Bahreyn, Suriye, Fas, Libya gibi ülkelere ihraç ettiklerini belirten Acar, "Ürünü önce sadece Fas'a sunmuştuk. 5 bin 300 tane sipariş geldi. Şimdi 2 bin daha sipariş verdiler. Türkiye'de fazla ilgi görmedi. Ancak Arap ülkelerinden ciddi bir taleple karşılaştık" diye konuştu.

HEDEF BİN SATIŞ NOKTASI

Renault'dan İş Bankası'na, Fransızların futbol takımı Olimpik Lyon'a kadar birçok marka için ajanda üreten grup Çin'e kadar geniş bir coğrafyada Arwey marka ajanda ihraç ediyor. Grup son olarak ise TEMA işbirliğiyle NeteEco adıyla ilk çevreci defteri üretmişti. Acar Group'un hedefi Arwey, NoteEco ve dünyada, bayanlara özel olarak ilk kez tasarlanmış Swarovski kristalli lüks defter koleksiyonu 'La Vorte'yi Türkiye ve dünyada bin noktada satışa çıkarmak. Fransa'da şimdiden 300 noktayla anlaşma yapan firma yılda 9 milyon dolarlık defter ihraç ediyor.
Sabah


Geri Dön