21 / 05 / 2024

AccorHotels'in 2019 hedefi 100 otel açmak!

AccorHotels'in 2019 hedefi 100 otel açmak!

Avrupa'nın en büyük otel zincirlerinden biri olan AccorHotels, önümüzdeki yıl 5'i olmak üzere 2023'e kadar 100 otel sayısına ulaşmayı hedefliyor.



Habertürk'ten Esin Tümer'in haberine göre; İstanbul'un yapı stoku içinde tarihi dokunun yeri tartışılmaz. Karaköy'de yer alan Bankalar Caddesi ya da Voyvoda Caddesi, sadece bir caddeden ibaret olmayıp çevresindeki bölgeyi de tanımlıyor. Lale Devri Kaptan-ı Derya'sı olan Kaymak Mustafa Paşa tarafından 1720'lerde yaptırılan tarihi Çeşme Hamamı ve 1836-1842 yılları arasında La Banque de Constantinople olarak inşa edilen 180 yıllık bina, uzun yıllar süren meşakkatli restorasyon süreci sonrası ..turizme kazandırıldı. Restorasyon süreci, her daim ince bir hassasiyet ve mütevazı bir tavır gerektirir.

Ama bir de tamamlanınca, eskinin asaleti ortaya çıkarılınca, hassasiyet korununca ortaya çıkan sonuç hem depremsellik açısından güvenli hem de dokunun korunması bağlamında heyecan verici oluyor.

Avrupa'nın en büyük otel zincirlerinden biri olan AccorHotels çatısı altında faaliyet gösteren ve tüm dünyada 'hikâyesi olan binalar'ı arayan MGallery, bu konseptinin karşılığını, İstanbul'da tarihi Karaköy Bankalar Caddesi'nde buldu. Haliç ve Boğaz manzarasına sahip The Galata İstanbul Hotel MGallery By Sofitel'in, her biri ayrı ayrı müze gibi korunan ve birbirinden farklı 83 odası bulunuyor. Banka binası olarak kullanıldığı dönemden kalan büyük kasa kapısı ve küçük banka kasalarının olduğu gibi korunduğu otel, 4 executive süite, 7 junior süite, 19 deluxe, 41 superior ve 12 klasik odası ile ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.


HEDEF 100 OTEL

Grup 2007'de Türkiye pazarına girmiş ve kısa bir sürede Novotel, ibiş, Mercure, Pullman, MGallery gibi markaları ile 13 farklı şehirde 45 oteli ile sektörün önemli oyuncularından biri haline gelmiş. Önümüzdeki yıl 5'i olmak üzere 2023'e kadar 100 otel sayısına ulaşmayı hedefliyor.


Geri Dön