05 / 05 / 2024

Açık ofisler verimliliği artırıyor!

 Açık ofisler verimliliği artırıyor!

Son yıllarda ofis mimarisinde en öne çıkan akım, kuşkusuz iletişim hızını artıran kapısız veya duvarsız açık ofisler. Açık ofislerin tercih edilmesi zaman optimizasyonunda, emek, inşaat ve enerji maliyetlerinde verimlilik esasına dayanıyor.



Son yıllarda ofis mimarisinde en öne çıkan akım, kuşkusuz iletişim hızını artıran kapısız veya duvarsız açık ofisler. Açık ofislerin tercih edilmesi zaman optimizasyonunda, emek, inşaat ve enerji maliyetlerinde verimlilik esasına dayanıyor. Bunun yanında çalışanlar arasında bir statü ayrımı yapmaksızın eşit erişilebilirlik ve kurumsal şeffaflık sağlayan açık ofisler mekanı da esnekleştiriyor.  Ayrıca şehir dışına kurulan ve içinde çalışanların her ihtiyacını giderebilen kampüs ofisler de oldukça revaçta. 


Son yıllarda ofisler şehir merkezlerinden şehir dışına doğru kaymaya başladı. Ulaşım sorunu olmayan noktalarda, doğaya yakın alanlar tercih ediliyor. En popüler konsept olarak da kampüs öne çıkıyor. Google'ın yeni lanse edilen California Kampüsü yani Googleplex gerçek bir kampüs ofis modeli. Yeni Google kampüsünde neredeyse duvar ve sınırlardan arınmış bir tasarım söz konusu. Ofis-doğal çevre ilişkisi de bir o kadar güçlü tutulmuş. Projede yaşam alanlarının bisikletle erişilebilecek mesafede olması öngörülmüş ve bir kampüs ortamı yaratılmış. İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader, Googleplex projesiyle ilgili olarak, "Her proje için uygulanabilirliği zor olsa da ütopik bir idealizm olarak değerlendirildiğinde, hem günün ofis ihtiyaçlarım hem tasarım trendlerini çok iyi yansıtıyor" diyor. 


Capital Ofis Dünyası 



Geri Dön