04 / 05 / 2024

Açıklama YÖK'ten geldi : Lisans ve lisansüstü burs ücretlerine zam yapıldı! 

Açıklama YÖK'ten geldi : Lisans ve lisansüstü burs ücretlerine zam yapıldı! 

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilen burs miktarlarında artış yapıldı. İşte lisans ve lisansüstü burs miktarlarındaki artış..



Yüz yüze eğitimin açılmasının ardından bir diğer sevindirici haberde Yükseköğretim Kurulu'ndan geldi. Lisans ve lisansüstü burs ücretlerine zam yapıldı. Burs ücretleri ile ilgili alınan karara göre doktora bursu çalışan öğrenciler için 2500 TL'ye, çalışmayan öğrenciler için 7500 TL'ye, lisans destek bursu ise 1875 TL'ye çıkarıldı.

Açıklama YÖK ten geldi : Lisans ve lisansüstü burs ücretlerine zam yapıldı! 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla verdiği burs ücretlerine Nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere farklı miktarlarda artış gerçekleştirdi. 

YÖK DOKTORA BURSU NE KADAR OLDU? 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tarafından alınan karar neticesinde yapılan yazılı açıklamaya göre  öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla verilen 100/2000 YÖK Doktora Bursu; çalışan öğrenciler için 910 TL'den 2 bin 500 TL'ye, çalışmayanlar içinse 3 bin 825 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. 100/2000 YÖK Doktora Bursu, öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere doktora öğrencilerine veriliyor. Bu yüzden devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrenciler YÖK Başkanlığı tarafından burslar ile destekleniyor.

Peki YÖK Lisans Destek Bursu ne kadar oldu? Yabancı uyruklu YÖK Burslu Lisans Öğrenci Bursları ne kadar arttırıldı? 
 


Geri Dön