29 / 04 / 2024

Acil duruma hazırlık için 600 'Mevlânâ Evi' alınacak

Acil duruma hazırlık için 600 'Mevlânâ Evi' alınacak

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, 600 adet "Mevlânâ Evi" için ihale yapacak



İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında Avrupa Yatırım Bankası'ndan alınan kredinin bir kısmıyla 600 adet "Mevlânâ Evi" için ihale yapacak. 
 
Teklif sahiplerinde son 3 yılda 2 milyon dolar ciroya sahip olma şartı arayan proje koordinasyon birimi, kapalı zarf usulüyle verilecek teklifleri 8 Nisan'a kadar alacak. Konuyla ilgili duyuru Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre, adı geçen kuruluş İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık (İSMEP) Projesi maliyetleri ile ilgili Avrupa Yatırım Bankası'ndan almış olduğu kredinin bir kısmını "Mevlânâ Evleri" için kullanacak. Araç ve ekipmanların sağlanması için kapalı zarf usulüyle teklif alacak olan Proje Koordinasyon Birimi'nin arayacağı şartlar şöyle olacak: "Teklif sahibi, son üç yıllık ortalama 2 milyon dolar ciroya sahip olacak. İhaleye katılan firmaların son dönemdeki dönen varlıklarının kısa vadeli borçlarına oranı yüzde 0,5, son dönemdeki öz kaynaklarının toplam aktiflerine oranı yüzde 0,10 olmalı. Teklif sahibi son 3 yıl içerisinde değişik müşterilere en az 250 adet prefabrik barınağı veya konteyneri bir veya birden fazla sözleşme kapsamında başarı ile tedarik ettiğini kanıtlayacak."

Teklif sahibinin yapı elemanları, prefabrik ve benzer çeşit ürünlerin üretim ve montajında en az 2 yıl deneyim sahibi olması da isteniyor. "Mevlânâ Evleri" olarak adlandırılan prefabrike evler, 10,5 metrekare büyüklüğünde ve 4 kişilik bir aile için tasarlandı. Ortalama 3 bin 500 TL'ye mal olan bu evler, Kızılay'a ait çadırların yerlerini alacak ve yaklaşık 5 dakika içinde hazır hale getirilebilecek.
Zaman


Geri Dön