02 / 05 / 2024

Acil faiz hamlesi için düğmeye basıldı

Acil faiz hamlesi için düğmeye basıldı

İngiltere’de yaşanan ekonomik sorunların de sterlinin dolar karşısında her geçen gün erimesinin ardından İngiltere Merkez Bankası'ndan acil bir faiz artışı kararı geleceğine ilişkin düğmeye basıldığı iddiaları ekonomi gündemini hareketlendirdi.



Sterlin'de son dönemde yaşanan tarihin düşüşün ardından İngiltere Merkez Bankası'ndan (BoE) acil bir faiz artışı hamlesi gelebileceği iddia edildi.

Sterlin, haftanın ilk iş gününde dolar karşısında Asya piyasalarında 1,0350 ile tarihi bir düşük seviyeye geriledi.

Sterlin'in geçen hafta da Fed'in agresif faiz adımlarının ardından güçlenen dolar karşısındaki erimesi yeni haftada dahız kazandı. Yaşanan düşüşte Başbakan Liz Truss'un agresif vergi kesintisini öngören paketinin enflasyonu derinleştirebileceği şüphesi etkili oldu.

İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng'in geçen cuma günü açıkladığı mini bütçede kamu borçlanması artırılarak finanse edilecek vergi indirimlerinin açıklaması sonrası İngiltere'nin tahvil getirilerinde yükseliş görülürken, sterlin dolar karşısında 37 yılın en düşük seviyesine düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön