04 / 05 / 2024

Açlık aldı başını gitti Asgari ücretli 1 sıfır geriden başlıyor

Açlık aldı başını gitti Asgari ücretli 1 sıfır geriden başlıyor

Türk-İş’in açıkladığı verilere göre 4 kişilik aile için belirlenen açlık sınırı 6 bin 840 lira oldu. Son belirlenen 5 bin 500 liralık asgari ücretin bir hayli üzerinde olan rakam ülkedeki ekonomik sorunların da adeta bir özeti niteliğinde.



Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken en düşük harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 7,01 artarken, son 12 ay itibarıyla artış oranı ise yüzde 128,44 oldu.

Araştırmaya göre, girdi ve tedarik maliyetlerinin de tavan yapmasıyla temmuz ayında da hem süt hem de peynir fiyatları arttı. Peynirde bir aylık zam yüzde 10 olarak tespit edildi. 

Kuzu eti yüzde 10, yumurta yüzde 26, nohut yüzde 14, balıketi yüzde 12, yeşil mercimek yüzde 8, kuru fasulye yüzde 12 arttı. Kırmızı mercimek ve tavuk fiyatları az bir miktar artış gösterirken, yağlı tohumların fiyatı değişmedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön