28 / 04 / 2024

Ada bazında kamulaştırma dönüşümü kolaylaştırır!

Ada bazında kamulaştırma dönüşümü kolaylaştırır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'de 5 hak sahibinin arazisini metrekaresi 9 bin liraya ada bazında kamulaştırdı. Fikirtepe'de ada bazında ilk kamulaştırma işlemi Vartaş'ın Renovia İstanbul proje arazisi üzerinde gerçekleştirildi.



Bakanlık biri 3.20 metrekare, bir diğeri ise 257 metrekare arsası bulunan iki hak sahibi ile uzlaşma sağlamakta zorlanan Vartaş'ın mağduriyetini gidermek için devreye girdi. Metrekaresi 9 bin liradan hak sahiplerinin arazisi kamulaştırıldı. 


Anlaşmanın önünü kesen hak sahipleriyle defalarca masaya oturduğunu ve her seferinde gerçekleşmesi mümkün olmayacak taleplerle karşılaştıklarını belirten Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, "Ben de yokluk nedir bilirim. Hak kaybı yaşanmasın diye çok uğraştım ama talepler kabul edilebilir değildi" dedi. 


Süreç uzadıkça inşaatların başlama süresinin uzadığını ve 36 ay boyunca aylık 1 milyon 70 bin lira kira ödediklerini belirten Barata, "257 metrekaresi olan bir aylık toplam ödediğim kirayı tek başına istedi. 3.20 metrekare arsası olanda l 130 metrekare büyüklükteki dairelerden 8 tane talep etti. İyi niyetimize hiç olumlu yanıt alamayınca bakanlık devreye girdi" bilgisini verdi. Hak sahiplerinin pişman olup yeniden anlaşma istemesi durumunda da Ömer Faruk Barata, anlaşmaya yanaşmayacaklarını söyledi. 


Bugün


Geri Dön