29 / 04 / 2024

Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri!

Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri!

Ada pafta parsel bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Bunun için Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) programına giriş yapılması gerekiyor. Peki, ada pafta parsel no sorgulama işlemleri nasıl yapılır?



Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri!

Dört tarafı sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi doğal ve yapay engellerle çevrilmiş parseller topluluğu olan yerlere "ada" deniyor. Buna göre; belirli yollarla çevrili imar planların meydana getirdiği parsellerin üzerindeki bir arada olan sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi oluşumu ada olarak tanımlanıyor. 


Pafta; belirli ölçekteki büyük harita, plan veya modeli oluşturan ayrı parçalardan her birini ifade ediyor. 


Parsel ise, imar yasalarına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçası olarak tanımlanıyor. Ada pafta parsel bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Peki, ada pafta parsel no sorgulama işlemleri nasıl yapılır?


Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri, Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) programı ile yapılabiliyor. Bu programda öncelikle sorgu niteliği seçiliyor. Bu seçenekler idari sorgu ve coğrafi sorgu olarak karşımıza çıkıyor.


Akabinde idari sorgu ile; İl, ilçe, ada, parsel ve mahalle/köy bilgilerinin girilmesi ile sorgulama yapılabiliyor. Coğrafi sorgu kapsamında ise enlem ve boylam bilgilerinin girilmesi ile sorgulama işlemi yapılabiliyor.


Ada pafta parsel nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön