29 / 04 / 2024

Ada pafta parselden adres bulma!

Ada pafta parselden adres bulma!

Tapu Sicil Tüzüğünün 101. maddeleri gereğince bu bilgiler sadece ilgilisine verilebiliyor. Peki, taşınmaza ait ada pafta parselden bilgilerinden adres nasıl bulunur? İşte ada pafta parselden adres bulma işlemleri..



Ada pafta parselden adres bulma!

Tapu Sicil Tüzüğünün 101. maddeleri gereğince bu bilgiler sadece ilgilisine verilebiliyor. Buna göre, taşınmazının kayıtlı olduğu Tapu Sicil Müdürlüğüne taşınmazın ilgilisi olduğunu ortaya koyan kimseler, gerekli belgelerle birlikte müracaat ederek taşınmaz ile ilgili bilgi ve belgelere ulaşabiliyor.


Ayrıca ada pafta parselden adres bulma işlemi internet üzerinden TAKBİS uygulamasına geçen il ve ilçeler için yapılabiliyor. 


Tapu sicil müdürlüğüne yapılan müracaat sonrasında; Tapu kayıt örneklerinin çıkarılması için kadastro müdürü, uygulama alanında çalışmalara başlamadan önce, uygulama yapılacak taşınmazlara ait tapu kayıtlarının çıkarılması için personel görevlendiriyor.


Taşınmazların, tapu ve kat mülkiyeti kütüğü ile özel sicilindeki ili, ilçesi, mahallesi, köyü, mevki, pafta, ada ve parsel numarası, maliki ve payı, niteliği, yüzölçümü, edinme sebebi ve varsa muhdesat ile irtifak haklarını da içerecek şekilde kayıtları çıkarılır veya elektronik ortamda çıktısı alınıyor.


Ayrıca kadastro müdürlüğünce, çıkarılan bu kayıtların fen klasörü ve paftasıyla karşılaştırması yapılarak birbirine uygunluğu sağlanıyor.


Söz konusu kayıt örneklerinin aslına uygunluğu ve başkaca çıkarılması gereken kayıt bulunmadığı hususu belirtilerek, kaydı çıkaran, kontrol eden, fen klasörü ve paftasıyla karşılaştırmayı yapan görevliler tarafından imzalanıyor.



Ada pafta parsel nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön