11 / 05 / 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu. 2002'de 78 olan ayrı mahkeme sayısının şimdi 363'e çıktığını, 2002'de 569 bin metrekare olan adliyelerin kapalı alanlarının da 6 milyon metrekareye ulaştığını açıkladı.



"1500 hakim ve savcı adayı alınacak"

Bekir Bozdağ, 1 Ocak 2023'ten itibaren hâkim ve savcı adaylığının kaldırılacağını ve makamın hâkim yardımcısı ve savcılık dairelerine bırakılacağını söyledi. denge durumuna getirilir. Bozdağ, bu faaliyetin başlamasından önce 26-27 Kasım tarihlerinde hakim ve savcı adaylarının nihai değerlendirmesinin yapılacağını ve  bu gözden geçirme ile 1.500 hakim ve savcı adayının işe alınacağını söyledi. 

Temyiz mahkemeleri hakkında değerlendirmede bulunan Bozdağ, 20 Eylül'de Ankara'da temyize geçişin 6. yılının görüşüleceğini söyledi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu!

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları söyledi:

"'İstinaf yargıyı uzatıyor' şeklinde yapılan eleştirilerin hiçbir dayanağı yoktur. Elimizdeki veriler, yargılamayı uzatan değil, yargılamayı hızlandıran bir imkan olduğunu ortaya koyuyor, bir ikinci derece yargılama olduğunu ortaya koyuyor. Biz bunu geliştirecek, istinafın daha güçlü, etkin şekilde faaliyette bulunması için yeni adımlar atacağımızı ifade etmek isterim."

Bozdağ, konuşmasının ardından Bartın Adalet Sarayı'nın açılışını yaptı.

Programa, Vali Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Adalet Bakan Yardımcıları Yakup Moğul ve Hasan Yılmaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, bakanlık bürokratları ve yargı mensupları katıldı.

Malatya'da 22 gayrimenkul satılıyor! İhalesi 12 Eylül'de

İstanbul Balık Hal fiyatları yayımlandı! İstanbul Balık Hali'nde balık fiyatları ne kadar? 23 Ağustos 2022 fiyat listesi

İnternetten teknolojik alet alanlar dikkat! Ticaret Bakanlığı duyurdu

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön