29 / 04 / 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada Diyarbakır'a yaklaşık olarak 27 bin bağımsız konut, köy evi, hayvanlar için ahır ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan yerler yapılacağını söyleyerek, temellerin yakında atılacağını kaydetti.



Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde çeşitli temaslarda bulunup, esnaf ziyareti gerçekleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 Şubat tarihinde büyük bir felaket yaşandığını dile getirerek, ülkenin farklı yerlerinde pek çok vatandaşın depreme maruz kaldığını ve hayatını kaybettiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada "Diyarbakır'da 411 insanımızı kaybettik. Ayrıca diğer şehirlerde depremde vefat edip Diyarbakır'ımıza gelen 89 kardeşimiz daha oldu." diyen Bekir Bozdağ, ülkenin yaşadığı bu felaketin ortaya çıkardığı sorunları ortadan kaldırmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin birinci vazifesi olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Açıklamasında, "İnşallah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da taahhüt ettiği gibi vatandaşların konutlarını bir sene içerisinde kendilerine teslim edeceğiz." diyen Bekir Bozdağ, Diyarbakır'a yaklaşık olarak 27 bin bağımsız konut, köy evi, hayvanlar için ahır ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan yerler yapacaklarını söyledi.

Bunların hepsinin planlaması yapıldığını ve inşallah yakında temellerinin atılacağını kaydeden Bakan Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da evi yıkılan, ağır hasarlı ve orta hasarlı olan vatandaşların her biri bu evlerden istifade etme imkanı bulacağını söyledi.


Geri Dön