15 / 05 / 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada Diyarbakır'a yaklaşık olarak 27 bin bağımsız konut, köy evi, hayvanlar için ahır ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan yerler yapılacağını söyleyerek, temellerin yakında atılacağını kaydetti.



Açıklamasında depreme dayanıklı, daha güvenli, daha iyi yaşam imkanı sunan ev ve yaşam çevresini hem Diyarbakırlı vatandaşlara hem de diğer şehirlerde yaşayan vatandaşların emrine sunacaklarını söyleyen Bekir Bozdağ, buralarda yalnızca konutların olmayacağını aynı zamanda ticari alanlar, iş yerlerinin de yer alacağını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Vatandaşların orada ticaretini yaptığı gibi mukim olanlar da orada her türlü ticari ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söyleyen Bakan Bekir Bozdağ, "İkincisi sağlık tesislerimiz olacak, oradan sağlık ihtiyaçları karşılanabilecek. Ayrıca bunlar dışında ibadethaneler olacak. Aynı şekilde yeşil alanlar ve parklar olacak. Eğitim tesisleri olacak ve orada çocuklarımız eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak." diye konuştu.

Açıklamasında Diyarbakır ve diğer şehirlerde yeni kentler kurduklarını kaydeden Bakan Bozdağ, Diyarbakır'da da yaklaşık 100 bin kişinin barınabileceği yeni bir kent oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

Deprem tercihleri değiştirdi! Ev alacak kişiler artık bu detaya bakmak zorunda kalıyor

100 metrekare prefabrik ev fiyatı ne kadar? 24 Mart 2023 fiyat listesi!

İzmir için tehlike çanları mı çalıyor? Deprem uzmanı İzmir’i uyardı! İşte depremin şiddeti!


Geri Dön