28 / 04 / 2024

Adalet Bakanlığı toplam 1.000 personel alacak! Başvurular bugün başladı!

Adalet Bakanlığı toplam 1.000 personel alacak! Başvurular bugün başladı!

Adalet Bakanlığı 2023 dönemi için belirlenen ihtiyaç durumuna göre yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı ve bunun yanı sıra, 100 idari yargı hakim yardımcısı alacak.



Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, yazılı yarışma sınavları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 23 Aralık - 24 Aralık 2023 tarihlerinde, 4 oturumda yapılacak.

Yazılı yarışma sınavları, Adana,  Ankara  Çankaya, Ankara Yenimahalle, Erzurum, İstanbul-1 (Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ilçelerinde) İstanbul-3 (Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Kağıthane, Sarıyer ilçelerinde), İzmir/1 (Karşıyaka, Bornova, Çiğli ilçelerinde) ve bununla beraberTrabzon sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Sınavların Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testinin uygulanacağı ilk oturumu, 23 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 10.15, Adli Yargı Sınavına müracaat eden adaylar için sınavın Adli Yargı Testinin uygulanacağı ikinci oturum 23 Aralık saat 14.45'te uygulanacak.

Adalet Bakanlığı toplam 1.000 personel alacak! Başvurular bugün başladı!

Adli Yargı-Avukat Sınavı'na müracaat eden adaylar için sınavın Adli Yargı Avukat Testinin uygulanacağı üçüncü oturum, 24 Aralık 2023 Pazar günü saat 10.15, İdari Yargı Sınavı'na müracaat eden adaylar için sınavın İdari Yargı Testinin uygulanacağı dördüncü oturum ise 24 Aralık saat 14.45'te gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR 8-16 KASIM'DA ALINACAK

Adaylar başvurularını, 8 Kasım - 16 Kasım 2023 tarihleri arasında ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet sitesinden veya istedikleri bir ÖSYM başvuru merkezinden yapacak.

Sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapılarak öğrenilebilecek.

Adaylar, sınavlara yönelik ayrıntılı bilgiye Adalet Bakanlığının resmi internet sitesinden ulaşabilecek.

Adalet Bakanlığı toplam 1.000 personel alacak! Başvurular bugün başladı!

700 BİN ARAÇ SATIŞA ÇIKTI

Öte yandan, Adalet Bakanlığı, icra takibine düşmüş araçları yıllardır yediemin otoparklarında bekletiyordu. Fakat bu araçları sahiplerine ulaştırmak veya yeni müşteriler ile buluşturmak isteyen Bakanlık, 1 Kasım tarihinde yeni bir süreç başlattı.

YEDİEMİN 700 BİN ARAÇ SATIŞI BAŞLADI

Bilindiği gibi, hukuken tafikten men, yanlış park, ödenmemiş ceza, haciz gibi durumlar ile el konulmuş araçlar devlet tarafından yediemin otoparklarında tutuluyor. Büyük birer otoparktan çok artık uzun senelerdir bekleyen araçlar ile bir nevi çöplük halini alan yediemin otoparklarında beklenen karar çıktı.

1 Kasım tarihi itibarıyla hacizli malların daha verimli biçimde değerlendirilmesi için yeni bir uygulama başlatıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yediemin otoparklarında bekletilen araçların satılacağını duyurdu.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Düşük faizli konut kredisinde detaylar netleşti mi? Hangi ek şartlar getirilecek?

Büyük kentlerde tersine göç dalgası başladı! En çok taşınmanın yaşandığı ilçeler hangileri?


Geri Dön