27 / 04 / 2024

Adana Ceyhan Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Adana Ceyhan Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nun 20.Maddesi gereğince 3 maddelik gündemle Şubat ayı toplantısını yeni meclis salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda imar görüşüldü.



Murat Göğebakan Kültür Merkezi'ndeki yeni meclis toplantı salonunun açılışı, okunan Kuranı Kerim ve edilen duaların ardından Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile mecliste grubu bulunan Ak Parti, MHP ve CHP grup başkanları tarafından birlikte gerçekleştirildi. 


CEYHAN'IMIZA HAYIRLI OLSUN

 Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, yeni meclis salonunun hayırlara vesile olmasını temenni ederek "öncelikle bu çok amaçlı kültür merkezinin ilçemize kazandırılmasında büyük emeği geçen eski Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik'e çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak çok çeşitli etkinliklerimizi burada gerçekleştiriyoruz. Belediye binamızdaki salonu hem encümen hem de meclis toplantı salonu olarak kullanıyorduk. Ancak bu yeterli değildi. Kültür merkezindeki yeni dizayn ettiğimiz meclis toplantı salonumuzu aynı zamanda nikâh salonu olarak da kullanacağız. Rabbül âlemin bu salonda Ceyhan'ımız hakkında hayırlı kararlar almayı nasip etsin." dedi. 


Daha sonra Mart ayı olağan toplantısına geçildi. Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından gündemin 2.maddesi imar ve şehircilik Müdürlüğü'nün Ceyhan ilçesi Büyükmangıt Mahallesi 2655 parselde 1/5000 ölçekli nazım planı değişikliğine ait teklif,  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisinin 13/02/2015 tarih ve 69 sayılı kararı ile onaylanan söz konusu planlama alanının 1/1000'lik uygulama imar planı değişikliğinin yapılabilmesi talebi görüşülerek oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. 


Daha önceki mecliste komisyona havale edilen Şehit Uzman Çavuş Uğur Şahin'in ismi, sanayi sitesi 2. Blokta bulunan bir parka oy birliğiyle verildi. 


Adana Bölge


Geri Dön