28 / 04 / 2024

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Yapımı yılan hikayesine dönen Devlet Bahçeli Köprüsü’nde sonunda ilk kepçe vuruldu. Çalışmaların başlaması için 6 ay beklenen projenin ne zaman tamamlanacağı ise merak konusu..



Temeli 30 Mart 2016'da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nde çalışmalar tam 194 gün sonra başladı. Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların başlamasını büyük bir gelişme olarak duyururken, 194 günlük gecikmenin nedenine dair hiçbir açıklamada bulunmadı. Gecikmenin nedeninin Kamu İhale Kurumu'na (KİK) yapılan itirazlar gibi gösterilmeye çalışılsa da KİK sürecinin Haziran ayında tamamlandığı bildirildi.


GÖRENLER ŞAŞIRDI

Büyük bir gövde gösterisi yapılarak atılan temellerden biri kısa sürede kapanmış, diğerini ise otlar bürümüştü. Onaylı uygulama projesi olmayan Devlet Bahçeli Köprüsü'nde aylar sonra ilk kepçe vurulup çalışmaların başladığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Devlet Bahçeli Köprüsü'nün Adana'nın abidesi olacağını iddia eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaşanan 194 günlük gecikme konusunda kamuoyuna bilgi dahi vermedi. Adanalılar, "6 aylık gecikmenin hesabı verilmeliydi. Umarım bu çalışmalar göz boyamak için başlamamıştır. Köprünün vaat edilen sürede hizmete girmesini bekliyoruz. İnşallah Başkan Sözlü, sözünde durur" dedi. Köprünün 800 metrelik kısmının betonarme, 825 metrelik bölümünün de çelik köprü olarak inşa edileceğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, bağlantı yollarıyla birlikte toplam uzunluğun 2 bin 450 metreye ulaşacağını bildirdi. Başkan Sözlü, "Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak. Günlük 55-60 bin taşıtın geçiş yapacağı köprü Yüreğir'de yeni yapılan hastane kompleksi, adliye, üniversite kampusu ve stadyumun trafik yükünü taşıyacak" diye konuştu.


TÜNELLERLE RAHATLIYOR

Kuzeygüney aksında trafiği büyük ölçüde rahatlatacak bir başka önemli proje olan Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi'nde çalışmalar gece, gündüz devam ediyor. Tamamlanma aşamasına gelen bu altgeçit, doğubatı yönünde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nı da 'çıkmaz sokak' kimliğinden kurtaracak. Şehit Mehmet Özer Caddesi'nden gelip, havaalanı kavşağına doğru geçen aksta B ve C kolu tüneller 281 metre uzunluğunda yapıldı. Havaalanı kavşağından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na dönen D kolu tünelin uzunluğu ise 293 metreyi buldu. Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi, bir ay içinde taşıt ve yaya trafiğine açılacak


Sabah


Geri Dön