28 / 07 / 2024

Adana, Marina Port Projesi'ne sahip çıktı!

Adana, Marina Port Projesi'ne sahip çıktı!

Adana Genç İşadamları Derneği (AGIAD) Başkanı Tamer Gülcan ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti. Adana, Marina Port Projesi'ne sahip çıktı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Hüseyin Sözlü ve Tamer Gülcan, Adana'ya yararı olacak her türlü projede ve etkinlikte birlikte çalışma isteklerini beyan etti. AGİAD Yöneticileri, Hüseyin Sözlü'ye, kentin çehresini değiştirecek  Adana  Marina Port Projesi'ni sundu. AGİAD'ın toplumun ve ekonominin geniş katmanına hitap eden bir dernek olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "AGİAD Hemen her sektörde, kendi alanında başarılı işadamlarını bünyesinde barındırıyor. Aday adaylığım ve adaylığım sürecinde sizlerle beraber olmaktan şeref duydum. Samimi tarzınız ve tavrınız bizi onure etmiştir, güçlendirmiştir. Seçim kampanyamızı, 'Kendi şehrini yönetmeye var mısın?' sloganıyla yürüttük. Şehri birlikte yönetme sözümüzün arkasındayız. Adana'da özellikle iş dünyasının verimliliğinin artması, büyük yatırımlarının önünün açılması, yol verilmesi önceliklerimiz" dedi. 


Adana'nın ekonomik gücünü ve zenginliğini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: "İddiamız; 5 yılda Adana'nın sanayi üretiminin iki katına çıkarılmasıdır. Orta ve uzun vadede Adana'yı 15-20 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren bir il haline getirmeyi planlıyoruz. Bunlar bizim ortaya koyduğumuz hedeflerdir ve gerçekleştirme konusunda zerre kadar tereddüt içinde değiliz." Adana'nın potansiyeli, gücü, imkanı bulunduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Adana'da bütün meslek odalarıyla, bütün kurumlarla işbirliği içinde çalışıp Adana'nın gücünü birleştirerek ortaya bir sinerji çıkarmak noktasında verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Bunu da başaracağız. Adana'da bir bahar mevsiminde görevi devraldık. Görevi devraldığımızdan bu yana da Adana'da bahar iklimi hissediliyor. 


İnşaat sektöründe Adana'yı yenilemek noktasında tertemiz projelerle Adana'nın müteşebbislerinin önünü açmak istiyorum. Her türlü yatırım alanında projesi olan bize gelsin. Kendi evleridir Adana Büyükşehir Belediyesi. Bizi kendi ortağınız sayın. Malınızda, mülkünüzde gözümüz olmadan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ortağı sayın kendinizi. 

Önümüzdeki 5 yıllık süreci bu şekilde verimli değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu. 


Adana'nın çıtasını yükselteceğini ama Çukurova ölçeğinde muhatabın İstanbul olduğunu kaydeden Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: " Burada da Adana liderlik yapacak pozisyondadır. Mersin, Hatay, Osmaniye, Adana bölgenin vilayetleri. Bereketli toprakların incisi, Çukurova'nın merkezi Adana. 


Çukurova, İstanbul'un yegane rakibi olacaktır. 

Mersin'den Hatay'a kadar işleyen, belediyelerin işbirliğinde gerçekleştirilecek hızlı tren projemiz de var. İstanbul-İzmit hattı zaten tıkanmış durumda. Bunun alternatifi Çukurovadır. 

Çukurova ölçeğinde Adana'dır. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin önü serbest bırakılıverse Kayseri, Konya ve Gaziantep'i sollayıp geçecek bir bir vilayet var. Kentsel dönüşümde de sanayide de Adana'nın ne yapabileceğinin, potansiyelinin ne olduğunun farkındayız ve büyük vizyon koyduk. Günü kurtaracak küçük projelerle değil, Türkiye'de diğer illerin önüne geçmiş İstanbul'la rekabet eden bir Adana ölçeğinde Çukurova'nın inşallah itici gücü biz olacağız. Bugün bizi tebrik için buraya gelmiş olmanız gücümüze güç katmıştır." 


Adana Beş Ocak


Geri Dön