29 / 04 / 2024

Adana Sheraton hizmete açıldı!

Adana Sheraton hizmete açıldı!

Otelin, Seyhan Nehri kıyısına bakan bahçesinde düzenlenen resepsiyona, Starwood Hotels and Resort Worldwide ile Adalı Holding'in yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye başkanları ve davetliler katıldı.




İnşaat, enerji ve taahhüt sektöründe faaliyet gösteren Adalı Holding, turizm sektörüne memleketi Adana'dan girdi. Seyhan nehri manzaralı, 135 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen 240 odalı otel, Starwood Hotels& Resorts Worldwide bünyesindeki Sheraton markasıyla hizmet verecek. Starwood'un Türkiye'deki 10'uncu oteli olan Sheraton Adana, ağırlıklı olarak yerli turiste hizmet verecek. Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, turizm sektörüne yatırımın babasının hayali olduğunu söyledi. Adalı, "Turizme yabancı bir aile değiliz. Adalı Turizm adı altında Adana'nın ilk turizm seyahat acentasının sahibiyiz. Babamın Adana'ya 5 yıldızlı otel kazandırma hayali vardı. 1982'de İncirlik Üssü'nün yakınındaki arazimize otel projeleri çizdirdik ancak üsse 400 metreye kadar yapılaşma yasağı çıktı, proje iptal oldu. Babamın hayalini Sheraton markasıyla gerçekleşiriyoruz" dedi. 


KIBRIS'TA ARAZİ BAKIYOR 

2003'te turizm sektörüne girmek için çalışma başlattıklarını dile getiren Adalı, inşaat firması olmalarına rağmen bugüne kadar konut işine girmediklerini söyledi. Adalı, "İnşaat grubumuz Adana'daki bir arazimiz için proje hazırlıyor. Konuta da buradan başlayabiliriz" diye konuştu. Adalı, KKTC'de Girne ve İstanbul Şişli'de yatırım planlarının olduğunu söyledi. Serdal Adalı, "Önce Kıbrıs projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Girne'de iki arazi bakıyoruz. Kısa zamanda biriyle anlaşacağız" dedi. İstanbul'da Şişli Belediyesi karşısında bir arazi aldıklarını belirten Adalı, burada 220 odalık bir şehir oteli olacağını kaydetti. 


FOUR POİNTS'İ DE GETİRECEK

Starwood Resorts & Hotels Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Başkanı Michael Wale, otelin gelecekte Anadolu'da yapacakları yatırımların da garantisi olduğunun altını çizdi. 5 yılda Türkiye'deki yatırımlarını iki katına çıkardıklarını söyleyen Wale, "Türkiye'ye Starwood'un yeni markalarıyla girdik. 2015'te grubun Four Points markasını da getireceğiz" dedi.


Sabah




Geri Dön