28 / 04 / 2024

Adana'da yapılacak olan metronun ikinci etabı 5 yılda tamamlanacak

Adana'da yapılacak olan metronun ikinci etabı 5 yılda tamamlanacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin “ithalat vergisi” payını 5 senede 350 milyon liradan 2,5 milyar liraya yükselterek,  Adana’nın vergiden elde ettiği kazanımı senede 1 milyar liraya taşıdıklarını kaydetti.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, düzenlediği basın toplantısında 5 senede yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Başkan Karalar, pandemi ve deprem gibi çok büyük sıkıntılı süreçlerde önemli başarılara imza attıklarına değinen Karalar, yeni dönemde otogarı ve Kasaplar çarşısını yenilemek ve Kent meydanını tam anlamıyla hizmete açmayı planladığını kaydetti.

dunya.com'dan Ziya İPEK'in haberine göre; görev süresince şehrin altyapı sorunlarını tamamladıklarını, önceden az bir yağmurla göle denen yerlerde olumsuzlukların artık yaşanmadığını belirten Karalar, yeni bulvarlar açarak, bazı yerlerde yenileme çalışmaları yaparak, alt geçit ve üst geçitlerle şehrin trafiğini de rahatlattıklarını da belirtti.

Halk ekmek ve belediye otobüslerinden dolayı ayda 70 milyon lira zarar ederek hizmet ürettiklerini dile getiren Karalar, İller Bankası payı ile belediyenin diğer gelirlerinin, önceki borçlardan dolayı personel ve diğer yatırımlar için yeterli gelmediğini anlattı.  Adana  Büyükşehir Belediyesi’ni borç batağında iken çalışabilir hale getirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Karalar, gelirinin 4 katı borcu olan bir belediyeyi, şu anda geliri borcunun 4 katı olan bir yere taşıdıklarını kaydetti.

 Adana da yapılacak olan metronun ikinci etabı 5 yılda tamamlanacak

Metronun ikinci etabının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını söyleyeb Karalar, kamulaştırma çalışmaları yormaz ve mahkemeler çok uzun sürmezse ikinci 5 yılda projeyi tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Tramvay projesinin de onayını beklediklerini aktaran Karalar, şehir merkezinde ayrıca nostaljik bir tramvay hattını hayata geçirmeyi planladıklarını da ifade etti. 

TÜRKİYE'DE METRO NERELERDE VAR?

Türkiye'de 12 ilin kentiçi raylı ulaşım çözümü bulunmakta. Metro, tramvay veya banliyö trenlerinden en az birini kullanan kentler şunlar: İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Gaziantep, Konya, Samsun, Adana, Antalya ve Adapazarı.

METRO VE TRAMWAY ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Tramvay sistemleri, genelde kent içi yörelerde sefer yapmakta ve tramvay yapım ve işletme düzenine göre kurulmuş sistemlerdir. Metro sistemi genelde, zemin altında tünellerde, yer üstünden çok derinlerde, sefer yapan, istasyonlara erişim için, asansör, yürüyen merpenler ve merpenlerle donatılmış sistemlerdir.

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

Kocaeli Kuzey Metro Hattı 2024 programına alındı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 yeni metro hattını duyurdu!


Geri Dön