Adana'daki dönüşümle imarlı sanayi alanları çoğalacak!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Adana'daki projeleri, yatırımları ve hizmetleri anlattı. Sözlü, kentsel dönüşümün Adana sanayi için gerekli olduğunu belirtti.
Üretim ibadettir. Üretene, ülke ekonomisine katkı koyana hizmet etmeye hazırım. Kim üretimi için yer bulamıyorsa bu hizmeti onlara Adana'da vermeye hazırız. Yatırımcımızın işini kolaylaştırıyoruz. Adana'da, Milli Mücadele ruhuyla bir yerel ve bölgesel kalkınma hamlesi başlattık. Geliştirdiğimiz projeler ve yaptığımız çalışmalarla Adana'yı geçmişte olduğu gibi bugün de, özellikle sanayi ve tarım sektörlerinde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden birisi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizi de, Adana'yı da kurtaracak olan güç, girişimci güçtür. Adana'da sanayicinin, yatırımcının önünü açarak daha çok üretmelerine, iş yapmalarına, Adana'nın zenginleşmesine katkı koymalarına olanak tanımak, onların çalışmasını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kentsel dönüşüm, sanayi için de gerekli. İmarlı sanayi alanlarını çoğaltmayı planlıyoruz. Ayrıca Adana'nın gelişen sanayisi için köprüler kuruyor, yol genişletme ve altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte Adana'da sanayi üretiminin ikiye katlanması için uygun ortamı sağlamak gibi bir hedefimiz var. Bu amaçla hem kendi yatırımcımızın işini kolaylaştırmak, hem de dışarıdan gelecek yatırımcılar için uygun koşullar oluşturmak adına önemli plan ve projelerimiz mevcut. Yatırımcımızın önünü açarken ve halkımıza hizmet ederken herhangi bir siyasi görüşe göre hareket etmiyoruz. Adana'ya değer kazandıracak her projeyi destekliyoruz.
KAYNAKLARI ARTIRIP, HİZMETE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ
Göreve geldiğimiszde Adana'daki köyleri su ve yoldan mahrum bulduk. Cumhuriyet döneminde su görmemiş, şebeke gitmemiş yerlerin su sorununu çözüyoruz. 21. Yüzyılda Adana'nın yüzlerce köyü susuz, çocuklar bozuk yollarda zorla okula gidiyor. 900 km içme suyu hattı döşüyoruz. Çatalan suyunu Karataş'a götürüyoruz, geçen yıl Yumurtalık'a su götürdük. Kaynakları artırdık. Zam yaparak değil, kayıp kaçakları topluyoruz. Ne olduğumuz noktasında değil, ne yaptığımız noktasında farkındalık yaratmak istiyoruz. Metal Sanayi Sitesi içindeki TD 8 deresi 30 yıldır yapılamamış ve pis su deresi olarak biliniyor. Belediye ve DSİ, yıllarca kaynak olmadığı gerekçesiyle yapmamış. Bayındırlık rakamların üçte birine karşılık gelen bir rakama ilahesi yapıldı. Bütün işlerimizde bu tür tasarrufları yapıyoruz ve hemşehrilerimize hizmet için kaynak oluşturuyoruz. Açık, rekabete dayalı, katılımcıları rakabet ettiren ama kaliteden ödün vermeyen bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Adana seyyar istilacılardan korunuyor. Adana'da kavgayı bitirdik, yolları birinci sınıf hale getiriyoruz, kentin altyapı eksiklerini tamamlıyoruz. Su şebekesinin haricinde 200 km altyapı çalışması gerçekleştirildi 2015 içinde. Göller Yaylası'na su götürme süzümıizü tuttuk ve bölgede kimsenin şu ana cesaret edemediği bir işi gerçekleştirdik. İki aracın yan yana geçemediği Karaisalı Kızıldağ yolunu üç şehitli, uçak inecek hale getirdik. 1 buçuk yılda; Yumurtalık'tan Tufanbeyli'ye 2 milyon 350 bin metrekare asfalt döküldü, 435 bin metrekare kilitparke ve bordür döşendi. Büyükşehir Yol Müdürlüğü ekiplerince kaplanan ve onarılan yol miktarı merkez ilçeler ve diğer ilçeler dahil toplam 283 bin 544 metre. Yol Şube Müdürlüğü btinyasinde ihale usulü merkez ve diğer ilçelerde kaplanan ve onarılan yol miktarı (tamamlanan) 462 bin 529 metre. Aynı özelliklerde ve yerlerde yapımı devam eden miktar ise 439 bin 853 metre.
İKİ BÜYÜK KÖPRÜ PROJESİ
Önümüzdeki süreçte iki büyük köprü projesinin temeli atılacak. Köprü çalışmalarına başlıyoruz. Bir tanesiyle, Baraj Şeddesi üzerinden Çukurova Üniversitesi'ne ulaşıyoruz. Yaklaşık günlük 50-55 bin araç geçecek bu köprüden. Yeni Baraj Kapısı Kavşağı'ndan, SarıçamYüreğir Hattı'ndan gelen Yeşil Bulvar'la direkt buluşan, yaklaşık 850-900 metre uzunluğunda yeni bir köprü yapıyoruz. Baraj yatağını geçiyoruz. 3 gidiş, 3 geliş, ortada da raylı sistemi üniversiteye ulaştıracak bir gidiş geliş olacak. 8 şeritli bir köprü yapıyoruz. Köprünün temelini Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli atacak. Köprünün ismi Devlet Bahçeli Köprüsü olacak. Yine Seyhan'dan Yavuzlar'ın göbeğindeki Orhan Kemal Bulvarı'na bir köprü yapıyoruz. Bu projeler öncelikle Baraj Seti'ni gayrınizami kullanımdan kurtaracak. Çukurova Üniversitesi'nin, Balcalı Hastanesi'nin, Seyhan ve Çukurova'ya yüklediği trafiği Yüreğir'e çekerek, Yüreğir'i kıymetlendirecek, Sarıçam'ı kıymetlendirecek ve Adana'yı tedrici olarak rahatlatacak projeler. İkinci köprü, Seyhan'ı Yavuzlar'a bağlayan anıt mimari kullanımlı bir köprü. Tasarım olarak düz köprülerden farklı. Adana'nın önemli anıt mimari eserlerinden biri olacak.
KENTSEL DÖNÜŞÜM MUTLAKA OLACAK
Kentsel dönüşümle ilgili ilk olarak Sinanpaşa'da kazmayı vuracağız, Köprüköyü'nde kazmayı vuracağız. Göl Mahallesi'nde TOKİ'yle yürüttüğümüz projeler var. Bu konuda yeni ve daha verimli bir sistemle yolumuza devam edeceğiz.
YENİ PROJELER YOLDA
Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Adnan Menderes Bulvarı'nda yapılacak temizlik ve peyzaj çalışmalarıyla, bölgenin ve gölün tamamen halka açılacak. D-400 üzerinde bulunan ve şehrin merkezindeki altgeçit için de Karayolları'yla anlaştık ve bu altgeçidin üzerinini kapatacağız. Kitapçılar Çarşısı oluşturulması için de projemiz hazır.
Posta Çukurova GAP