03 / 05 / 2024

Adana'daki kollektör çalışmaları Vilayet'e yaklaştı!

 Adana'daki kollektör çalışmaları Vilayet'e yaklaştı!

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan’daki 17 mahalle ile Vilayet civarındaki tren köprüsü altını su baskınından kurtaracak ana kollektör çalışmalarının Yeni Vilayet’e yaklaştığını söyledi



Denizli-Mithatpaşa’da devam eden yağmur suyu sistemi çalışmalarını denetleyen ve ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz’den bilgi alan Zihni Aldırmaz, “Bu sistem tamamlandığında “17 mahallemiz su baskınından kurtulacak. Gelecek kış yağmurlu bir günde gazetecileri tren köprüsü altına davet edeceğim ve her yağmurda haber olan o bölgede onlara çay ikram edeceğim. Tek damla su birikmediğini herkes görecek. Batı arıtmadan başlayan ana kollektör çalışmaları Vilayet’e yaklaştı. Yakında tren köprüsü altına ulaşacak” dedi.


Adana’da son 50 yılda 152 kilometre ana kollektör yapıldığını hatırlatan Zihni Aldırmaz, “Bizim 2.5 yıllık dönemimizde ise 105 kilometre ana kollektör yapıldı. Yağmur suyu ile kanalizasyon sisteminin ayrılmasına büyük önem veriyoruz. Yatırımlarımız bu yönde devam ediyor. Bir yıl sonra Adana’da su baskını yaşanmayacağının müjdesini veriyorum” şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön