29 / 04 / 2024

Adana'ya 2 bin 500 kişilik kapalı yüzme havuzu yapılacak!

Adana'ya 2 bin 500 kişilik kapalı yüzme havuzu yapılacak!

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kent merkezinde 2 bin 500 kişi kapasiteli Kapalı Yüzme Havuzu’yla çağdaş su oyunları merkezine kavuşacaklarını söyledi...




Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kent merkezinde 2 bin 500 kişi kapasiteli Kapalı Yüzme Havuzu’yla çağdaş su oyunları merkezine kavuşacaklarını söyledi.


Hadi, “Olimpik Kulaçlar ve Komşu İller arası Yüzme Yarışları”nı izlemek için kentte gelen Adanalı eski milli ve rekortmen yüzücü ve Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan’ı makamında kabul etti.


Adana’da yüzmede eski başarıları yakalamak için projeler ürettiklerini ifade eden Hadi, şöyle devam etti:


“Yüzme ve sutopuna ayrı bir önem veriyoruz. Mevcut Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu yeterli gelmiyor. Bu nedenle Spor Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla kent merkezinde 2 bin 500 kişi kapasiteli Kapalı Yüzme Havuzu’yla çağdaş su oyunları merkezine kavuşacağız. Böylece, eğlence ve spor birlikte gerçekleştirilecek. Kent merkezinde 2 bin 500 kişi kapasiteli kapalı yüzme havuzuyla çağdaş su oyunları merkezine kavuşacağız. Böylece kulüplere daha çok antrenman yapma olanağı taşıyacağız. Geçmiş dönemlerde yüzme ve sutopu milli takımının yarısını Adanalı sporcular oluştururdu. Tüm hedefimiz Adana’yı yüzme ve sutopunda eski günlerine kavuşturmaktır.”


Hadi, Olimpik Kulaçlara gidecek olan 45 sporcuya ilk etapta çanta, mayo, havlu ve eşofman yaptıracaklarını ve destek vereceklerini ifade etti.


100 BİN SPORCU HEDEFLENİYOR


Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin yüzmenin gelişmesi için elindeki tüm olanakları seferber ettiğini kaydetti.


Yüzme tarihinde ilk kez Turkcell’in sponsorluğunda “Olimpik Kulaçlar Projesi” kapsamında 100 bin lisanslı sporcuya ulaşıldığını ifade eden Bozdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Projenin danışmanlığını dünyaca ünlü olimpiyat ve dünya rekortmen yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman yapmaktadır. Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa, Dünya ve 2020 Olimpiyat Oyunları’na yetenek tespiti ve olimpik sporcu geliştirme projesi kapsamında Kayseri pilot il seçildi. Şu anda, başta  Adana  olmak üzere Niğde, Aksaray, Kahramanmaraş, Malatya ve Sivas illerinin Kayseri’ye bağlandığı. Projenin danışmanlığını yapan Bob Bowman’ın ekibinden olan İtalyan Corrado Rosso, geçtiğimiz günlerde Adana’ya gelerek hem yüzme müsabakalarını izledi hem de antrenörlerle toplantı yaptı. Projeye herkesin destek vermesi gerekir. İddia ediyorum, yakın gelecekte tarihimizde ilk kez olimpiyat madalyamız olacak.”


Bozdoğan, “Olimpik Kulaçlar Projesi”nden 5 sporcunun ABD’ye gideceklerini ve olimpiyat oyunlarına hazırlanacaklarını da sözlerine ekledi.


Ziyaret sırasında Sutopu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Çakırgil, Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Pervin Bulut, Milli maratoncu Gürhan Bencan ile Çukurova Üniversitesi Antrenörü Sami Akgöz de hazır bulundu.


Günaydın Gazetesi


Geri Dön